Департамент соціальної політики ВМР та МКГШ спільно з маленькими волонтерами наліпили вареників для військових

Учора, 16 лютого, в центрі професійної реабілітації "Поділля" зібралися 12 дітей та підлітків з волонтерського загону для важливого завдання - вони приготували вареники, які планують відправити на фронт для військових. Цю ініціативу організували Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб та департамент соціальної політики ВМР.

За словами депутатки Вінницької міської ради, яка є координаторкою Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, подібні заходи для дітей проводяться регулярно. Важливо залучати молодь до волонтерської діяльності, оскільки це сприяє вихованню почуття патріотизму та єдності серед української молоді.

«Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб допомагає військовим з початку повномасштабного вторгнення. Йдеться і про передачу обладнання, і про інші форми допомоги. Один із важливих напрямів роботи – підтримка суспільства і дітей зокрема. Незалежно від віку українці єднаються заради спільної мети. На таких заходах, як сьогодні, ми розуміємо, що діти не шукають виправдань, вони завжди шукають можливості. Юні волонтери розуміють, що допомога військовим є дуже важливою», – зазначає депутатка Вінницької міської ради, координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Лілія Дишкант.

До ліплення вареників сьогодні долучились волонтери від найменших до старших. Спільними зусиллями вдалося наліпити 30 кг вареників з картоплею та капустою. Згодом кухарі центру реабілітації «Поділля» відварили вареники, обсмажили сало та цибулю та заправили ними страву.

Найменшому волонтеру Артуру, який брав участь у процесі, 7 років. Поряд з ним також 9-річний Влад, тато якого служить у війську. Хлопці вже не вперше роблять вареники, раніше допомагали мамі та бабусі. Поряд також працює їхня юна колега по волонтерському загону 12-річна Кіра.

«Наші військові знаходяться далеко від дому. Сьогодні ми власноруч робимо вареники, щоб почастувати Захисників і Захисниць домашньою їжею. Так вони будуть знати, що їх люблять і чекають вдома», – каже юна волонтерка Кіра.

Діти розповідають, що вже не вперше долучаються до волонтерської справи: плетуть сітки, беруть участь у благодійних заходах, роблять окопні свічки. Найменші – передають на фронт малюнки. Старші, як наприклад 17-річний Ілля, беруть участь у розвантаженні фур з необхідними речами, збирають коробки з продуктовими наборами для допомоги українцям з окупованих територій.

«Головна мета сьогоднішнього заходу – єднання задля наближення Перемоги. В єдності наша сила. Приємно, що розуміння цього є у кожного українця: від малого до дорослого. Ініціатива “Вареники для ЗСУ” визріла в учасників волонтерського загону, створеного на базі департаменту соціальної політики міськради. Це вже другий захід за участі юних волонтерів загону, раніше ми всі разом плели сітки. Цього разу з любов’ю та домашнім теплом ліпили вареники для Захисників і Захисниць, які на лінії фронту виборюють кожен наступний день для України. Усі юні волонтери отримали солодкі сюрпризи від партнерів заходу, щоб висловити їм вдячність за допомогу та заохотити їх», – говорить директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

У заході брали участь волонтери благодійного фонду «Sota help». Як розповіла засновниця фонду Альона Скалецька, зліплені дітками вареники поїдуть на схід. Разом з варениками волонтери передадуть окопні свічки й продукти харчування: консервацію, сухі супи, мінеральну воду, макарони швидкого приготування, солодощі, каву, чай та інше.

Вареники, зліплені спільними зусиллями, передали волонтерам з Громадського об’єднання волонтерів та учасників бойових дій у Вінницькій області, а саме Світлані Казьмірчук, Михайлу Палевському та Дмитру Меснянкину. Саме вони відвезуть вареники на передову.

«Ця підтримка для наших хлопців і дівчат на передовій дуже важлива. Військові завжди чекають таких передач і дуже вдячні», – зауважує волонтер Дмитро Меснянкин.

Довідково

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб (Гуманітарний штаб) створено на початку березня 2022 року спільним рішенням Вінницького міського голови Сергія Моргунова та голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман.



Переглядів: 399
Поширень: 0

Останні новини