Під час виходу з Авдіївки деяка кількість українських військовослужбовців потрапила в полон: що відомо

Протягом минулої доби на Авдіївському напрямку українські захисники та захисниці відбили 38 атак окупантів в районі Авдіївки, Ласточкиного, західніше Бердичів та ще 5 атак - біля Первомайського та Невельського.

Про це на своїй telegram сторінці повідомив Бригадний генерал, Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський.

Прикриваючи організований вихід підрозділів з Авдіївки, артилерія ОСУВ "Таврія" виконала майже 400 вогневих завдань.

За минулу добу загальні втрати російських військ у живій силі в операційній зоні ОСУВ "Таврія" склали 609 осіб, а щодо озброєння та військової техніки - 21 одиницю (за виключенням безпілотних літальних апаратів). Йдеться про 2 танки, 11 бойових бронемашин, 4 артилерійські системи, 1 ПТРК та 3 автомобілі. Крім того, українські війська знищили 2 інші важливі об'єкти противника та відбили або знищили 230 безпілотних літальних апаратів різних типів. Наші воїни займають позиції на другому рубежі оборони.

"Вихід особового складу з Авдіївки відбувався відповідно до плану, розробленого з урахуванням різних сценаріїв та можливої зміни оперативної обстановки. Та все ж на заключному етапі операції, під тиском переважаючих сил противника, деяка кількість українських військовослужбовців потрапила в полон", - зазначає Олександр Тарнавський.

Відповідні українські інституції планують звернутися до міжнародних гуманітарних організацій та країн-посередників з проханням забезпечити гуманне поводження з військовополоненими, відповідно до норм Міжнародного гуманітарного права, і зробити все можливе для повернення наших воїнів на Батьківщину. 

"Боротимемося за звільнення всіх побратимів. Слава Україні!", - пише Командувач.


Теги: війна

Переглядів: 511
Поширень: 0

Останні новини