«Ваша картка заблокована, для її відновлення..»: що робити та як не стати жертвою шахраїв

Поліція Вінницької області попереджає про шахрайські схеми, спрямовані на викрадення особистих даних та коштів громадян через телефонні дзвінки. Згідно з інформацією від правоохоронців, шахраї, представляючись співробітниками банківських установ, звертаються до громадян із заявою про блокування їхніх платіжних карток. Запитуючи номер картки, термін її дії та CVV-код, зловмисники намагаються отримати доступ до особистих фінансових ресурсів.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«Ваша картка заблокована, для її відновлення повідомте номер картки, термін її дії та CVV-код», - наводять приклад повідомлень правоохоронці.

Однак, поліція застерігає, що ці дзвінки можуть бути лише частиною шахрайської схеми, спрямованої на обман громадян. Варто пам'ятати, що реальні співробітники банку ніколи не запитуватимуть особисті дані через телефон.

Щоб уберегти себе від шахраїв, поліція радить дотримуватися кількох простих рекомендацій: 

покладіть слухавку та самостійно перетелефонуйте в службу підтримки за перевіреним номером; не розголошуйте персональні дані; не встановлюйте жодних програм чи застосунків із функціоналом віддаленого доступу; під'єднайте SMS-інформування щодо операцій із платіжною карткою.

Якщо ви повідомили будь-яку особисту інформацію шахраям, негайно заблокуйте картку, зверніться в банк та у поліцію.



Переглядів: 506
Поширень: 0

Останні новини