Відвідали депо та покатались на екскурсійному трамваї: у Вінниці організували екскурсію для школярів

ВМР повідомляє, що минулого тижня поліцейські офіцери громади Вінниці організували пізнавальну екскурсію для школярів до трамвайного депо, а також оглядову екскурсію містом.

В такий спосіб дітей не лише познайомили ближче з вінницьким трамваєм, а й наглядно та в ігровій формі розповіли малечі про безпеку на дорозі.

«Дитяча безпека на дорозі перш за все залежить від нас, дорослих: від того, наскільки якісно ми навчимо дітей правилам дорожнього руху і чи будуть вони уважно ставитися до всіх загроз, котрих так багато навколо. Доступно роз’яснити дитині ці правила допомагають інтерактивні форми чи, наприклад, ось такі корисні екскурсії. Дітки краще запам’ятовують важливу інформацію й у них не виникає бажання нехтувати застереженнями», - розповідає поліцейський офіцер Вінницької міської громади Микола Урбанський.

Упродовж екскурсії вінницькі поліцейські офіцери громади нагадали дітлахам, зокрема, про важливість дотримання Правил дорожнього руху:

переходити дорогу тільки по пішохідному переходу на дозволяючий сигнал світлофора; не вибігати на проїзну частину дороги; не бавитись на або поблизу дороги; ходити лише по тротуарах або узбіччям. не виїжджати на дорогу на інших засобах для катання (скейборд, велосипед, самокат, ролики тощо).

Правоохоронці, як зазначають у відділі комунікацій поліції Вінницької області, також розповіли маленьким слухачам про те, що трамвай треба обходити спереду, а також про те, що небезпечно стояти поруч з трамвайними шляхами, особливо на перехрестях, де рейки повертають. Під час повороту вагон трамвая може «виносити» свої габарити іноді на більш ніж метр від рейкового шляху. Тому якщо пішохід стоїть близько до колії, трамвай може зачепити або навіть збити його.

Крім того, дітям нагадали, що чекати транспортний засіб пішоходи повинні на тротуарах, посадкових майданчиках, а якщо вони відсутні, — на узбіччі, не створюючи перешкод для дорожнього руху. Виходити на проїжджу частину на трамвайних зупинках, не обладнаних посадковими майданчиками, пішоходам дозволяється лише з боку дверей і тільки після зупинки трамвая. Після висадки з трамвая необхідно залишити проїзну частину не затримуючись.

Загалом, екскурсійна програма для школярів стартувала з відвідування Музею вінницького трамвая. Діти із захопленням розглядали мінікопії трамвайних вагонів та побували у справжніх вагонах, які курсували містом у різний час. Поліцейські офіцери та екскурсовод розповіли й показали учням, як облаштований всередині трамвай та як він розпочинає свій рух і здійснює зупинку.

Після цього діток запросили на оглядову екскурсію містом, під час якої вони каталися у яскравому туристичному трамваї «City Tour» та знайомилися з головними архітектурними пам'ятками міста.



Переглядів: 397
Поширень: 0

Останні новини