Жінку ошукали на понад 600 тисяч гривень на "вигідних" інвестиціях у криптовалюту

Шахраї в мережі запропонували жінці з Прикарпаття вигідні інвестиції у криптовалюту, але в результаті вона зазнала великої фінансової втрати. 

Попри попередження поліції щодо таких махінацій, люди продовжують вірити невідомим особам, які обіцяють швидкі гроші через інтернет. Жінка звернулась до правоохоронців повідомивши, що передала шахраям у мережі понад 600 тисяч гривень. Сказала, що натрапила на оголошення про вигідні інвестиції у соцмережах.

За інформацією Поліції Івано-Франківської області, зловмисник, який нібито був експертом фондового ринку, зв'язався з жінкою і надавав інструкції щодо купівлі криптовалюти на біржах. Жінка відправляла гроші на рахунки шахраїв та виконувала їхні команди. Проте, коли вона намагалася вивести свої зароблені кошти, функція виведення виявилася заблокованою, а саму жінку заблокували в мережі.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження ч. 4 ст. 190 (Шахрайство, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для встановлення причетних до шахрайської схеми осіб.

"Запам’ятайте: просто так платити Вам ніхто не буде", - наголошують у повідомленні.

Ніколи не надсилайте гроші на невідомі рахунки та утримуйтеся від розголошення особистої інформації незнайомцям.

Щоб уникнути потрапляння в пастки шахраїв, варто запам'ятати наступне:

Зазвичай зловмисники в мережі нав'язливо пропонують збільшити ваші заощадження в декілька разів, іноді вони намагаються видати себе за представників реальних інвестиційних компаній. Не існує гарантованих інвестицій або методів, які допоможуть заробити велику суму грошей швидко і без зусиль. У разі отримання подібної пропозиції варто зібрати більше інформації про неї та компанію, з якою вона пов'язана, читати відгуки. Якщо інвестиція та компанія виявляться реальними, слід підтвердити особистість компанії та працівників, які пропонують вам угоду.

Якщо ви стали жертвою інтернет-шахраїв:

Зберіть інформацію, що підтверджує факти щодо здійснених вам шахрайських дій: чеки оплати, квитанції про здійснення грошових операцій, виводи з банку тощо. Негайно зверніться до найближчого відділу поліції або телефонуйте на лінію 102.



Переглядів: 346
Поширень: 0

Останні новини