У Вінниці відбувся патріотичний концерт «В єднанні міць» міського естрадно-духового оркестру «ВінБенд»

Нещодавно в будівлі Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського відбувся патріотичний концерт «В єднанні міць» Вінницького міського естрадно-духового оркестру «ВінБенд». На мистецьку подію запросили військових, переселенців та студентів. Організував захід департамент культури Вінницької міської ради спільно з КЗ «Центр концертних та фестивальних програм».

Солісти оркестру «ВінБенд» виконували патріотичні пісні для глядацької авдиторії. Так, Максим Тріска, Анастасія Красуцька, Оксана Кулик, Олена Кукурузяк, виконали низку відомих українських пісень, серед яких «Водограй», «Край, мій рідний край», «Червона рута», «Біля тополі», «Пісня буде поміж нас».

Як словами організаторів, захід був особливим, оскільки музикою могли насолодитися Захисники та Захисниці нашої держави, що були присутні у залі. Під час концерту члени оркестру «ВінБенд», художнім керівником якого є Заслужений артист України Валерій Новосад, не лише бездоганно виконали музичні шедеври, а й зуміли передати їхню глибину та емоційний посил.

Перший заступник директора департаменту культури Олексій Циганков зазначив, що концерт «В єднанні міць» став свідченням того, що мистецтво має об'єднувати силу, надихати та робити світ яскравішим.

«Нині вкрай необхідно підтримувати людей, які постраждали від війни. Зокрема, важливо дарувати позитивні емоції та вселяти надію в краще, повертати людям жагу до життя та віру в нашу Перемогу, – говорить Олексій Циганков. – Заклади культури ВМТГ постійно організовують та проводять благодійні заходи для наших Захисників та Захисниць, відвідують військові частини, шпиталі та реабілітаційні центри. До прикладу, нещодавно колективи Центру концертних та фестивальних програм та дитячої школи мистецтв «Вишенька» відвідали ортопедичний сервісний центр, де наші військові проходять реабілітацію й лікування, та влаштували для них концерт. Крім того, привезли солодощі та необхідні речі».

Олексій Циганков повідомив, що це зовсім не останній подібний проєкт у галузі культури Вінниці , і департамент культури влаштовуватиме мистецькі проєкти для підтримки ЗСУ та ВПО й надалі, аддже музика – це потужний інструмент роботи з емоційним станом.

«Музична терапія набуває неабиякої актуальності, а в культурі Вінницької громади є великий потенціал культурних дієвців, які спроможні своєю музикою, співом допомагати тим, хто цього потребує», – зазначив Олексій Циганков.

Джерело: ВМР



Переглядів: 372
Поширень: 0

Останні новини