Уряд змінив Порядок надання допомоги на проживання ВПО: хто зможе отримати допомогу

Департамент соціальної політики Вінницької міської ради продовжує прийом заяв на призначення допомоги на проживання для ВПО.

«Звертаємо увагу мешканців Вінницької громади з-поміж ВПО, які отримують виплати на проживання. Відтепер діє новий порядок надання цієї допомоги. Виплати автоматично продовжують трьом категоріям: особи з інвалідністю I чи II групи, дітям з інвалідністю віком до 18 років, тяжкохворі діти, пенсіонери, у яких розмір пенсії не перевищує 9 444 грн, а також дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, особам з їх числа віком до 23 років, батькам-вихователям і прийомним батькам», – пояснює директорка департаменту Валентина Войткова.

Як зазначають у департаменті, іншим категоріям ВПО допомога буде призначатися на підставі заяви, якщо сукупний дохід родини у розрахунку на одного члена сім’ї не перевищує 9 444 гривень та у разі, коли:

у складі сім’ї є непрацююча працездатна особа, що доглядає за дитиною віком до 14 років, або за трьома і більше до 18 років та сім’я проживає на території, де ведуть бойові дії, або прифронтові території, або в населених пунктах, дитина не може відвідувати дитячий садок, школу (навчання відбувається онлайн); у складі сім’ї є непрацююча працездатна особа зареєстрована в центрі зайнятості як безробітна або як така, що шукає роботу та має дітей, які відвідують заклади дошкільної освіти або загальної середньої освіти, професійної, фахової передвищої та вищої освіти; у складі сім’ї є особа, яка доглядає за особою з інвалідністю I групи або дитиною з інвалідністю віком до 18 років, або особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, або особою, яка досягла 80-річного віку, або за дитиною, хворою на тяжкі хвороби; у складі сім’ї є особа, яка надає соціальні послуги з догляду (за наявності документів про отримання компенсації); у складі сім’ї є працездатні особи, які протягом попередніх шести місяців сприяли своїй зайнятості та мають дітей віком до 14 років.

За новою заявою (без врахування доходів) виплати продовжуються на 6 місяців таким категоріям:

особам, які втратили працездатність, але не мають права на пенсійну виплату та отримують державну соцдопомогу (крім осіб з інвалідністю І та ІІ групи), якщо середньомісячний дохід на одного члена сім’ї не перевищує 9 444 грн; вагітним жінкам (починаючи з 30 тижня вагітності); малолітнім дітям, які прибули без законного представника за заявою особи, яка перебуває у сімейних, родинних відносинах, що підтверджується документально.

Із заявами на призначення допомоги внутрішньо переміщеним особам необхідно звернутися до:

управління соціального захисту населення (Правобережне) проспект Космонавтів, 30 (ІІ поверх), ном. тел. для довідок: 063-856-62-72, 50-83-95; управління соціального захисту населення (Лівобережне) вул. Замостянська, 7 (ІІ поверх), ном. тел. для довідок: 097-101-45-18, 50-86-72.

Прийом документів здійснюється з понеділка по п’ятницю з 8:30 до 16:00 год.

Джерело: ВМР



Переглядів: 380
Поширень: 0

Останні новини