На Вінниччині судитимуть підлітка, який вдерся вночі до магазину заради грошей та алкоголю

На Вінниччині 17-річний юнак використав арматуру, щоб пошкодити вхідні двері торговельного закладу та скоїти крадіжку алкогольних напоїв та грошей.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Вінницькій області.

"Нагадуємо, що кримінальна відповідальність починається з 16 років, а вчинення крадіжки за умов воєнного стану може призвести до позбавлення волі на строк до 8 років", - зазначають правоохоронці.

Керуюча одного з магазинів міста Хмільник звернулась до поліції з повідомленням про крадіжку товару з полиць. Потерпіла зазначила, що вночі невідома особа завдала шкоди навісному замку магазину і викрала алкогольні напої та гроші.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські Хмільницького районного відділу ідентифікували особу, причетну до вчинення злочину. За встановленими правоохоронцями відомостями, місцевий 17-річний мешканець приніс з собою металевий прут та використав його для пошкодження замка магазину, звідки викрав алкоголь та гроші. Поліцейські знайшли підозрюваного за місцем його проживання. Сума завданого збитку через дії зловмисника становить майже 10 тисяч гривень.

Частину викрадених речей у фігуранта вилучили.

"За цим фактом поліцією розслідується провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Нагадуємо, що крадіжки, вчинені в умовах воєнного стану, прирівнюються до тяжких злочинів, за які передбачено покарання - до 8 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.



Переглядів: 454
Поширень: 0

Останні новини