Дебати та музична терапія: студенти Вінниці продовжують розвиватися у різних напрямках

Відділ молодіжної політики ВМР разом з Вінницькою молодіжною радою продовжує організовувати просвітницькі заходи для молоді. Днями студенти Вінницького торговельно-економічного фахового коледжу Державного торговельно-економічного університету взяли участь у дебатах, а студенти Донецького національного університету імені Василя Стуса спробували на собі музичну терапію.

Дебати, які відбулися у коледжі підняли важливу тему: «Освіта за кордоном до 18 років: за чи проти?». Цей захід надав можливість вільно обговорити переваги та недоліки навчання в іноземних освітніх установах у підлітковому віці, зазначає голова відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак.

«Студенти, які здобувають освіту за кордоном, актентували на важливості культурного та мовного обміну, які сприяють розвитку різноманітності та толерантності. Вони також висловили переконання, що такий досвід може допомогти у вирішенні майбутніх завдань на ринку праці, – розповіла вона. – Ті здобувачі освіти, які підтримують українські заклади освіти, висунули аргументи щодо можливої втрати ідентичності та зв'язку з рідною культурою, а також стурбованості за психологічний стан молодих людей, які змушені переїжджати на навчання в інші країни».

Тим часом у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса відбувалась музична терапія, де студентам презентували музику як інструмент самовираження та самопізнання.

Учасники заходу зауважили, що музична терапія стала нетривіальним шляхом до самовираження та дослідження внутрішнього світу кожного учасника. Вона допомогла зрозуміти, що музика може бути дієвим засобом зцілення, дозволяючи студентам зануритися у звуковий простір, де кожна нота стає кроком до пізнання особистості та саморозкриття.

«Такі заходи стають додатковими можливостями для студентів Вінницької міської територіальної громади розширити свої знання та дослідити нові горизонти в освітньому та особистісному розвитку та самовираження», – сказала Юлія Мончак.

Джерело: ВМР



Переглядів: 417
Поширень: 0

Останні новини