Департамент соцполітики ВМР організував майстерклас з ораторського мистецтва для учасників проєкту «#Мелодія_українського_слова»

19 березня, напередодні Всесвітнього дня поезії, у Вінниці відбувся майстерклас з ораторського мистецтва. Проводила його тренерка Ольга Сольвар, яка розробила власний курс з риторики. У заході взяли участь учасники патріотичного проєкту «#Мелодія_українського_слова», організованого департаментом соціальної політики ВМР.

«Три тижні тому департамент соціальної політики запустив патріотичний проєкт “#Мелодіяукраїнськогослова“. Ініціатива проведення належить нашому волонтерському загону, створеному на базі департаменту з-поміж ініціативних дітей та молоді. Багато людей відгукнулося і взяли участь у заході і ми котре переконуємося, наскільки у нас творча, патріотична та свідома нація», – говорить директорка департаменту Валентина Войткова.

Протягом кількох тижнів усі охочі могли взяти участь у проєкті «#Мелодія_українського_слова». Для цього потрібно було зареєструватися та опублікувати у Facebook патріотичний вірш або есе власного авторства. Для 17 учасників, які виконали умови, влаштували безкоштовний майстерклас з ораторського мистецтва. Загалом учасниками проєкту стали 20 творчих жителів громади.

«Війна змінила життя українців докорінно. Але наша сила в тому, що ми вміємо посміхатися, радіти життю, попри складні обставини. А об'єднує нас любов до нашої землі, рідного слова та безмежна вдячність, шана і повага нашим Захисникам і Захисницям. Тому місцеа влада підтримує ініціативи щодо патріотичного виховання та усвідомлення національної ідентичності», – розповіла заступниця начальника відділу ветеранської політики та організаційного забезпечення департаменту соцполітики ВМР та організаторка заходу Оксана Павлюк.

Під час майстеркласу тренерка Ольга Сольвар розповіла, як подолати страх публічних виступів, поділилася прийомами, як тримати увагу аудиторії, зупинилася на мотивації спікера та тому, як не розгубитися та залишатися зосередженим під час промови.

 Тренерка з ораторського мистецтва Ольга Сольвар

«Я вважаю, що кожна людина має, що сказати цьому світу. Головне – це правильно “запакувати” цей меседж. І моя місія – допомогти людини розкрити свою думку і донести її якнайкраще. Переконана, що красномовство – це не вроджений дар, а набута навичка. Слово – це сила, це зброя, і хто вміє його якісно використовувати, той керує подіями», – зазначає Ольга Сольвар.

Наймолодшій учасниці тренінгу – 12 років. Це учасниця волонтерського загону департаменту соціальної політики Кіра Музика.

«У складі волонтерського загону я вже плела маскувальні сітки та ліпила вареники, які передали на фронт. До Дня поезії вирішила також взяти участь у проєкті “Мелодія українського слова”. Я написала вірш і опублікувала його на Facebook. Головна ідея твору – це те, що я українка і пишаюся цим», – розповіла Кіра.

Згодом учасники проєкту матимуть змогу прочитати свої твори на благодійному заході для підтримки ЗСУ.

Джерело: ВМР



Переглядів: 338
Поширень: 0

Останні новини