БФ «Колесо підтримки» та творчі колективи Вінниці взяли участь у святі «Масниця» в Києві на ВДНГ

За сприянням БФ «Колесо підтримки» творчі колективи з міста Вінниці взяли участь у фольклорно-етнографічному святі «Масниця» на ВДНГ в Києві.
З давніх часів Масниця була важливою українською традицією!
Протягом тижня влаштовувались масові гуляння, ярмарки, спалювалось опудало Масниці. 

Наші предки вірили, що піснями, танцями та різними заклинаннями можна прогнати зиму та зустріти початок Великого Посту. 

У Києві на ВДНГ 16 та 17 березня відзначали Масницю або Колодій, пригощаючи містян та гостей традиційними стравами, співали веснянки, закликаючи весну, водили хороводи… Захід було побудовано на основі українських традицій, де учасники мали можливість спостерігати за відтворенням обрядів, взяти участь у тематичних майстер-класах, скуштувати національні страви, сфотографуватись біля багаточисельних фотозон. Більше атмосфери про захід дивіться у відео.

На сцені центральної площі ВДНГ протягом двох днів відбувалось театралізоване дійство «Ой, на Масницю!», фольклорні колективи дарували глядачам своє мистецтво, співаючи обрядові пісні. 

На запрошення організаторів заходу, та за особистої підтримки керівника благодійного фонду «Колесо підтримки» Ігоря Любовського, який за власний кошт організував поїздку, участь у відкритті святі «Масниця» взяли знані вінницькі народні аматорські колективи: вокальний ансамбль «З роси й води» та фольклорний гурт  «Подільські музики». Артисти співали веснянки, проводжаючи зиму, закликаючи весну і до рідного міста.

Під час різдвяно-новорічних свят за підтримки БФ «Колесо підтримки» тисячі городян різного віку катались на атракціонах, розташованих на одній із локацій ВДНГ, а військові мали змогу відвідати атракціони безкоштовно. 

Організатори свята зазначили, що його головною метою є збір коштів для підтримки ЗСУ-спільними зусиллями вдалось зібрати понад 1.5 млн гривень. Саме цей захід став справжнім магнітом для жителів та гостей столиці, оскільки він об’єднав в собі і благодійну місію, і відпочинок.

Подорожуючи містами України фонд має змогу надавати постійну допомогу ЗСУ, медзакладам та іншим, хто цього потребує. 

Нагадаємо, очільники благодійного фонду близько 25-ти років опікуються Військово-морськими силами, а нещодавно взяли шефство на Одеським морським ліцеєм.

«Колесо підтримки» набирає обертів, об’єднуючи мешканців та міста України!!! 

Далі буде…



Переглядів: 275
Поширень: 0

Останні новини