У Вінниці для дітей влаштували майстерклас із виготовлення піци

Напередодні 60 дітей зібралися у ресторані «Chili Pizza», щоб навчитися випікати справжню італійську піцу. Майстерклас організував Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб спільно з Вінницькою міською радою. Під час заходу дітки під керівництвом досвідчених кухарів працювали з тістом, викладали начинку та випікали свої кулінарні шедеври.

На початку заходу діткам роздали фартухи, рукавички та кухарські шапочки, окреслили етапи виготовлення піци та спільно взялися до роботи. Піцайоло та матусі допомогли діткам розкачати тісто, далі малеча змащувала основу соусом, викладали начинку та посипали сиром.

Допоки страва випікалася, дітки навчились готували коктейлі, дізнались основні принципи виготовлення напоїв та почули поради для подальших експериментів. Крок за кроком, і в результаті малеча отримала красиві та смачні коктейлі та піци.

«Позитивні емоції та посмішки на обличчях дітей вчергове доводять, наскільки важлива для них увага з боку дорослих. Наше завдання – зробити все можливе, аби українські діти не відчували війни. Діти – наше майбутнє, і вони мають право на щасливе життя навіть під час повномасштабного вторгнення», – сказав депутат ВМР та координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Андрій Піжевський.

Його колега Тетяна Савельєва розповіла, що сьогодні на заході зібралися чимало діток разом з батьками чи із супровідниками.

Серед учасників були діти захисників чи захисниць України, діти з числа внутрішньо переміщених осіб, діти з багатодітних сімей, діти-сироти/напівсироти.

Своїми враженнями від майстеркласу поділився 5-річний Микита.

«Я вже готував піцу самостійно вдома. Але тоді вона трохи не вийшла. Тому радий, що сьогодні мене навчили правильно робити страву», – розповідає хлопчик.

В результаті майстеркласу вдалося зробити 60 піц з різними начинками, які дітки смакували у колі однолітків. Як зазначають координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, подібні заходи проводитимуть і надалі, щоб охопити якомога більше діток Вінницької громади.

«Дітям необхідно дарувати позитивні емоції та нові враження. Тому ми з колегами не зупиняємось й підтримуємо дітлахів, які попри все мають бути щасливими», – підкреслив Дмитро Мира.

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено на початку березня 2022 року спільним рішенням Вінницького міського голови Сергія Моргунова та голови Вінницької облради Вячеслава Соколового. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман.

Джерело: ВМР



Переглядів: 333
Поширень: 0

Останні новини