Велика втрата на Вінниччині: містяни віддають останню шану полеглому Герою Роману Стрільчуку

Сьогодні, 29 березня, Вінниця прощається з Романом Стрільчуком, який відстоював свободу нашої країни проти російських ворогів з 2023 року. Він служив у складі 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка. Роман загинув 24 березня внаслідок мінометного обстрілу позицій у Бахмутському районі. Йому було усього  45 років.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Як розповів брат полеглого Героя Сергій, який також не один рік боронить Україну, у війську Роман був і стрільцем, і кулеметником, і водієм. «Він із честю виконував всі військові завдання, які йому ставили командири. Не ховався за спини, не нарікав на труднощі… Робив усе, щоб наблизити нашу Перемогу», – каже Сергій.

Роман Стрільчук народився у Вінниці 18 серпня 1978 року. Закінчив міську школу №15, а потім навчався у Вінницькому торговельно-економічному інституті. У цивільному житті працював майстром на станції техобслуговування.

«Автомобілі були його і улюбленим хобі, і покликанням. Він знав про них усе та вмів полагодити будь-який механізм, – розповідає брат полеглого Героя. – А ще був хорошою, доброю та справедливою людиною. Чуйним сином, гарним братом, вірним другом…»

Церемонія прощання із Романом Стрільчуком розпочнеться о 12:00 год у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Поховають воїна о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!


Теги: війна

Переглядів: 355
Поширень: 0

Останні новини