Коротко про головне: у Вінниці відбулось чергове засідання сесії міської ради

Сьогодні, 29 березня, відбулась 43 сесія Вінницької міськради. Депутати розглянули 65 питань порядку денного та затвердили рішення, пов’язані з підтримкою Захисників та Захисниць, членів сімей полеглих та зниклих безвісти військових, підсиленням енергетичної стійкості громади та покращенням медичних послуг.

Як зазначив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, на порядку денному важливі питання, які відповідають основним пріоритетам Вінницької міської ради – безпека та оборона, стійкість та турбота. Відповідно до них, на сьогоднішньому засіданні сесії депутати схвалили рішення про виділення із бюджету майже 12,5 млн грн.

«Ми надалі продовжуємо працювати по нашому ключовому пріоритету «Безпека та оборона» та посилювати наших Захисників і Захисниць. 6-ом різним військовим частинам Сил оборони виділяємо майже 12,5 млн грн. Зокрема прикордонній службі - на підсилення кордону з Молдовою. Підтримку спрямовуємо також для 3-ї штурмової окремої бригади — направляємо 3 млн грн на придбання спеціальних БпЛА. Понад 1,5 млн для переобладнання автомобіля для досить важливої частини. 2,5 млн грн ми направляємо військовому госпіталю. Тут лікується багато поранених, тож треба підсилити заклад і з точки зору покращення матеріально-технічної бази, і проведення ремонту басейну для реабілітації військових», – розповів Сергій Моргунов.

Йшлося також про впровадження заходів із енергонезалежності – встановлення ще однієї когенераційної установки на базі Вінницького теплопостачального комунального підприємства та придбання рентгенапарату за умовами співфінансування для третьої лікарні.

Нові топоніми у міському просторі

Директор департаменту архітектури та містобудування ВМР Яків Маховський

Відповідно до рішення сесії, у Вінниці з’явилися нові топоніми: дві вулиці носитимуть імена Захисників-Героїв України – нацгвардійця Андрія Сороки та військовослужбовця спецпідрозділу «А» Служби безпеки України, підполковника Андрія Долгова. А також провулок Галицької Армії, сквери Людвиківка та Долинки.

Вінницький технічний ліцей з нового навчального року прийматиме учнів уже з 7 класу

Директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко

«Депутати підтримали відповідне рішення. Раніше почати навчання в цьому закладі діти могли з 8 класу. Зараз тенденція така, що ліцей може прийняти більше обдарованих учнів. Крім того, це європейська практика – починати вивчати профільні предмети із 7 класу», – сказав Сергій Моргунов.

Дві вінницькі лікарні передають паливо для потреб військових на безоплатній основі

Директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Підтримка Захисників, які боронять Україну від російських ворогів – одне з пріоритетних завдань. Тож рішення щодо передачі пального ухвалили, враховуючи звернення командира військової частини, яка входить до складу Третьої окремої штурмової бригади. Воїни підрозділу залучені до виконання бойових завдань та операцій на сході України, розповів директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Звіт про реалізацію Зеленого курсу Вінниці у 2023 році

Попри виклики, пов’язані з повномасштабною війною в Україні, Вінницька міська рада продовжує впроваджувати Зелений курс у громаді. Наразі збереження довкілля – одне з актуальних завдань, сказала директорка департаменту відновлення та розвитку ВМР Ольга Ремешевська. Вона детально розповіла про хід виконання у 2023 році Дорожньої карти заходів Вінницької МТГ для реалізації Зеленого курсу Вінниці до 2030 року. Торік у Вінницькій громаді реалізували чимало заходів, які не потребували інвестицій: проводили тематичні дослідження, вивчали досвід європейських країн та налагоджували з їхніми представниками партнерські відносини.

Під час засідання сесії також затвердили звіт про роботу в 2023 році Стадницького старостинського округу, виконання Програми розвитку освіти ВМТГ у 2023 році, результати роботи за 2023 рік в агропромисловому секторі.

Серед розглянутих питань затвердили хід виконання Програми розвитку культури і мистецтва Вінницької міської територіальної громади на 2022-2024 роки у 2023 році, «Програму для кривдників», які вчинили домашнє насильство. Затвердили також звіт про виконання програми «Здоров'я вінничан» у 2023 році та Комплексну Програму розвитку міського пасажирського транспорту на 2018-2024 роки. Її завдання - підвищення рівня якості надання послуг з перевезення пасажирів електричним і муніципальним автомобільним транспортом загального користування та забезпечення сталого функціонування і подальшого розвитку пасажирського транспорту Вінницької міської територіальної громади.

Повний запис засідання сесії міської ради від 29 березня лютого 2024 року - за посиланням.

Джерело: ВМР



Переглядів: 640
Поширень: 0

Останні новини