UAnimals разом із "Укрзалізницею" продумають нові правила перевезення тварин у поїздах

Історія про нацгвардійця Валерія та його лабрадора Ермі, які потрапили у складну ситуацію під час поїздки з Києва до Чернігова, викликала обурення громадськості. Тому UAnimals і "Укрзалізниця" об'єднали зусилля, щоб переглянути правила перевезення тварин у потягах.

Про це повідомили на своїй сторінці в Instagram UAnimals.

Згідно з коментарем Укрзалізниці, правила "Інтерсіті" обмежують перевезення тварин, вищих за 45 см у холці, через обмежений простір та некомфортні умови для тварин. Нацгвардія підкреслила, що військовослужбовець свідомо дотримувався правил, навіть якщо це означало стояти в тамбурі, через відсутність часу на очікування купейного вагона.

"UAnimals позначили у дописах про цю історію понад тисячу разів. Звісно, ми одразу звернули на неї увагу. Та замість вдаватися до гучних публічних заяв, вирішили спершу зустрітися зі представниками "Укрзалізниці" та проговорити спільне бачення та можливі дії", - зазначено в дописі.

Під час зустрічі вдалося домовитись про: 

Разом оновити правила перевезення тварин у потягах, щоб зробити їх більш інклюзивними для людей із тваринами.  Провести соціальну кампанію, яка має закликати пасажирів до більш лояльного ставлення до тих, хто подорожує з тваринами.

"Правила існують для того, щоби їх дотримуватись, але іноді реалії спонукають переглядати правила Радіємо, що "Укрзалізниця" це підтримує" , - підкреслюють зоозахисники.



Переглядів: 367
Поширень: 0

Останні новини