Екологія. У Вінниці, на Київській, виконують капремонт контейнерного майданчика на 15 баків

Комунальники виконують капітальний ремонт контейнерного майданчика біля багатоквартирного будинку на вулиці Київська, 110. Був буде досить великим і його використовуватимуть мешканці кількох будинків, розташованих не лише на вулиці Київській, а й прилеглої вулиці Станіславського та інших.

«В цьому мікрорайоні досить щільна житлова забудова, тож цей майданчик буде свого роду опорним для нього. Це буде критий майданчик з роздільним збором сміття. Майданчики такого типу більш екологічні та заохочують вінничан сортувати відходи. Завдяки накриттю - в контейнери не потрапляють опади, а сміття не роздуватиметься вітром та не розноситиметься тваринами», - зазначає директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький.

Контейнерні майданчики такого типу почали встановлювати в обласному центрі з 2019 року. Такі майданчики мають низку переваг та дозволяють підтримувати належний санітарний стан та естетичний вигляд прилеглої території.

Планується облаштування 15 сміттєзбірників, а також одного контейнеру для суміші для посипки пішохідних доріжок та проїздів під час ожеледиці. Роботи виконують на прохання мешканців, які попросили покращити місце збору відходів. Фінансування робіт відбувається коштом міського бюджету.

 Контерйнерний майданчик закритого типу на вулиці Соборній, 22

Загалом, у 2024 році у місті передбачене облаштування трьох майданчиків для збору твердих побутових відходів. Роботи на одному об'єкті, на вулиці Соборній, 22, - уже завершили.

Джерело: ВМР



Переглядів: 428
Поширень: 0

Останні новини