У Вінниці відкрили побутовий центр для переселенців «ЯМаріуполь. Турбота»: які послуги можна отримати

У Вінниці за співпраці муніципалітетів Вінниці та Маріуполя на Хмельницькому шосе запрацював побутовий центр для переселенців з Маріуполя. У центрі є стоматологічний кабінет, перукарня, кабінет швачки. Також тут працюватиме пральня та діятиме коворкінг. Загалом у центрі можна отримати 32 послуги. На відкритті центру побували міський голова Вінниці Сергій Моргунов та міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Стоматологічний кабінет у центрі побуту

Швейна майстерня

Салон краси у «ЯМаріуполь. Турбота»

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко розповідає, що побутовий центр «ЯМаріуполь. Турбота» у Вінниці став уже сьомимосередком турботи. У Вінниці цей центр – другий. Тут три тисячі переселенців з міста Марії зможуть скористатися побутовими сервісами за доступною ціною чи безкоштовно.

 Мер Маріуполя Вадим Бойченко

«Це другий центр, який створюється у Вінниці. Ми маємо гуманітарну складову – це Центр «ЯМаріуполь» на вулиці Соборній. І зараз ми створюємо побутову складову. Головна мета – підтримка та допомога нашим маріупольцям. Тут маріупольці працюють заради маріупольців. Головне завдання сьогодні – згуртувати нашу громаду. І головне, щоб люди поверталися до життя: через психологічну підтримку, через такі центри», – додає Вадим Бойченко.

Співпраця між Вінницею та Маріуполем почалася ще у 2017-му році й за ці роки переросла у справжню дружбу, зазначає мер Вінниці Сергій Моргунов. У Вінниці працює три осередки для маріупольців – «ЯМаріуполь», «ЯМаріуполь. Турбота» та «ЯМаріуполь. Родина» (оздоровчий центр).

 Сергій Моргунов з Вадимом Бойченком

«Попри всі страшні випробування, які маріупольцям довелося пережити через війну – вони змогли знайти в собі сили та почати нове життя. Зі свого боку Вінницька міська рада готова підтримувати вас й надалі та робити все можливе, щоб Вінницю ви відчували як свій другий дім. Сподіваюся, що робота нового побутового центру «ЯМаріуполь. Турбота» буде такою ж потрібною людям та результативною», – говорить Сергій Моргунов.

Центр «ЯМаріуполь. Турбота» працює за адресою: вулиця Хмельницьке шосе, 85.

Джерело: ВМР



Переглядів: 260
Поширень: 0

Останні новини