На Вінниччині затримали проросійського інтернет-агітатора, який героїзував дії окупантів

Служба безпеки викрила у Вінницькій області ще одного проросійського, 41- річного інтернет-агітатора, який активно поширював антиукраїнський контент через заборонену соцмережу "Однокласники". Чоловік свідомо очікував на прихід «руського миру».

Про це повідомили в прес-службі Управління СБ України у Вінницькій області.

"Слідством встановлено, що зловмисник через власну сторінку в забороненій в Україні соціальній мережі «Однокласники» поширював «дописи», в яких заперечував збройну агресію рф проти України та героїзував російських військовослужбовців. Ці тексти дописи містять «традиційні» ознаки прокремлівської пропаганди із вихваляння окупантів та виправдовування війни рф проти України", - зазначають в повідомленні. 

Чоловік активно підтримував прихильність до «руського міра» та не нехтував поширенням антиукраїнського контенту в соцмережі навіть після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Він підтримував анексію Криму та тимчасову окупацію частини територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Героїзував "подвиги" солдатів окупаційної армії, які начебто «героїчно» протистоять «нацистам».

Фахівці, які провели експертизу, підтвердили протиправний характер його публікацій. В результаті обшуку було вилучено комп'ютерну техніку, що використовувалась для скоєння злочину.

Фігуранту повідомлено про підозру зач. 2 і ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). Усі матеріали направлено до суду. За цей злочин чоловікові загрожує позбавлення волі до 8 років з конфіскацією майна. Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.



Переглядів: 279
Поширень: 0

Останні новини