У вінницьких школах проводять навчання з цивільного захисту

У Вінниці у закладах освіти дітей навчають правилам цивільного та безпекового захисту. Медики, кінологи, сапери та рятувальники разом з учнями шкіл та вихованцями садочків відпрацьовували дії на випадок надзвичайних ситуацій. Таке навчання спрямоване на підвищення обізнаності дітей щодо важливості безпеки. Ініціативу впроваждуватимуть протягом місця.  Про це повідомили у департаменті освіти Вінницької міської ради.

«Такі заходи є важливими для формування в учнів навичок та знань, необхідних для поведінки у надзвичайних ситуаціях, і незабаром відбудуться у всіх ліцеях, гімназіях та садочках, але у різних форматах», – зауважила директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.
До прикладу, ліцей № 33 вирішив обрати тактику «вигаданого замінювання», коли всі безпекові дії були реальними, а загроза – фальшивою.
після оголошення про замінування учні звільнили приміщення та у супроводівчителів попрямували в безпечне місце. Згодом до закладу освіти прибули кінологи, які шукали «вибухівку» зі службовою собакою.
Перевіривши школу, «знешкодили» загрозу, а ліцеїстам розповіли про види вибухонебезпечних предметів та правила поводження з ними.
«Діти мають знати, як діяти при виявленні вибухонебезпечних предметів, загрози життю, як пройти в укриття», – зазначає речниця ДСНС області Оксана Урбанська.
Аби навчити учнів надавати першу домедичну допомогу та нагадати, як діяти у випадку надзвичайної ситуації, на базі ліцею розгорнули 9 локацій з майстеркласами, де фахівці проводили практичні заняття з дітьми.
«Нам показали, як перенести людину з відкритим чи закритим переломом кінцівок за допомогою підручних засобів. Такі заняття – дуже важливі, особливо у воєнний час, адже може статись різне, тому правильно діяти та швидко надавати допомогу має вміти кожен українець», – прокоментувала учениця 10 класу Софія.
Також учням продемонстрували обладнання, яке знаходиться в пожежному автомобілі. Рятувальники розповіли чим і коли користуються, щоб якнайшвидше ліквідувати пожежу.
Оксана Яценко підкреслила важливість таких тренувань та їхнього регулярного проведення для забезпечення готовності учнів до виникнення надзвичайних ситуацій.
Джерело: ВМР


Переглядів: 280
Поширень: 0

Останні новини