У «Подільському зоопарку» з'явилися нові вольєри з укриттям для тварин

У «Подільському зоопарку» збудували нові просторі вольєри для ягуара та тигриці, яких у 2022 році перевезли з Одеської області до Вінниці, у зв'язку з повномасштабним вторгненням. 

Про це повідомляє Вінницька обласна рада.

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий пояснив, що будівництво вольєрів тривало півтора року. 

"Від війни, яку розв’язала росія проти України, страждають та гинуть і люди, і тварини. Цих звірів привезли до вінницького зоопарку у важкому стані. Вони були усі в ранах, налякані… Виникла потреба у тому, щоб створити тваринам належні умови. Багато людей включилося в процес підтримки", - сказав Вячеслав Соколовий. 

Ягуара та уссурійську  тигрицю передали власники приватного звіринцю з Одещини. Директор зоопарку Євген Ткачик вказав, що вони вирішили віддати звірів до Вінниці, побачивши умови вінницького зоопарку.

"Коли посилилися бомбардування населеного пункту, де був приватний звіринець, його власниця заявила, що хоче передати два види тварин нашому зоопарку. Я був вимушений туди поїхати і перевезти тварин.  Дякую Вінницькій обласній Раді та військовій адміністрації, що вони виділили нам кошти для придбання спеціального автомобіля, щоб ми могли  безпечно доставити цих тварин до нашого зоопарку", - зазначив Євген Ткачик.

Реабілітація тварин тривала довго, а будівництво нових вольєрів розпочалося паралельно. Тепер вони готові та оснащені зручностями, які забезпечують комфортні умови для звірів незалежно від обставин. 

"Тепер вони вже готові. У кожному – дерева, водойма, зимівник. У вольєрі для ягуара передбачено три види опалення, щоб цій теплолюбивій тварині взимку створювати комфортні умови за будь-яких обставин. Але справжньою новинкою для зоопарку стало те, що у новому комплексі передбачено укриття для звірів", - йдеться у повідомленні.

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий підкреслив, що українці, не дивлячись на війну, здатні на героїчні вчинки та залишаються добрими та порядними людьми.



Переглядів: 312
Поширень: 0

Останні новини