Вінниця отримає 3 млн євро на модернізацію системи опалення

НЕФКО та Східноєвропейське партнерство з енергоефективності та довкілля (E5P) підписали угоду про грант, спрямований на підвищення енергоефективності у Вінниці. Угоду підписали 15 квітня в штаб-квартирі НЕФКО в Гельсінкі.

NEFCO – міжнародна фінансова установа, що фінансує розширення північноєвропейських «зелених» рішень на світових ринках. 

Східноєвропейське партнерство з енергоефективності та довкілля (E5P) – це багатосторонній донорський фонд та міжнародна фінансова організація (МФО).

Відповідно до угоди, на модернізацію системи централізованого теплопостачання у Вінниці виділять 3 мільйони євро грантового фінансування. Це принесе користь 16 000 мешканцям і приблизно такій самій кількості осіб, які щодня відвідують громадські установи на території модернізаційних робіт. 

«Донори E5P цілком упевнені, щоб НЕФКО швидко реалізує ці проєкти на благо українців, що страждають від війни», – прокоментувала провідна фондова менеджерка Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P) Катерина Стасюк.

Це вже другий проєкт модернізації системи централізованого теплопостачання Вінниці, який фінансується НЕФКО за участі E5P та Швеції. Тоді, у 2014 році, в межах програми DemoUkraineDH (NEFKO) проведено реконструкцію системи теплозабезпечення мікрорайону вул. Київська – О. Вишні.

За угодою, Вінниця отримає грантову допомогу у вигляді енергоефективного обладнання, завдяки якому стане можливим реконструкція системи теплопостачання одного з мікрорайонів міста.
Джерело: ВМР


Переглядів: 330
Поширень: 0

Останні новини