У Вінницькій лікарні успішно провели операцію з трансплантації нирки

Напередодні, 18 квітня, на базі Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М. І. Пирогова фахівці закладу  успішно провели операцію з трансплантації нирки. Про це повідомляє Вінницька облрада.

Донорський орган отримала молода жінка, яка 12 років залежала від постійного діалізу. Тепер вона матиме шанс на повноцінне життя без замісної ниркової терапії.

Директор Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М. І. Пирогова Василь Паненко зазначив, що пацієнтка почувається добре та подякував рідним донора.

«З великою шаною та повагою до донора та його рідних, завдяки їх непростому, але правильному та усвідомленому рішенню лікарі отримали можливість врятувати молоде життя пацієнтки, а Тетяна – шанс жити повноцінним життям», – сказав Василь Паненко.

У 2024 році на базі обласної клінічної лікарні ім. М. І. Пирогова було виконано шість трансплантацій органів від померлих донорів. За даними Українського центру трансплант-координації щодо підсумків роботи протягом січня – березня 2024 року, лікарня посіла шосте місце серед українських центрів трансплантології, де виконуються операції з пересадки нирок, печінки та серця.



Переглядів: 370
Поширень: 0

Останні новини