В уряді придумали новий спосіб "стимулювати" ухилянтів

Без військово-облікового документа українцям будуть недоступні деякі види адміністративних послуг.

В уряді розглядають додаткові методи для "стимулювання" ухилянтів виконувати свої обов'язки, розповів міністр юстиції Денис Малюська в ефірі "Ми-Україна".

"У мене немає сумнівів у тому, що уряд забезпечить стимулювання тих, хто сумнівається у необхідності своїх обов’язків", - зазначив міністр.

За його словами, зараз різні міністерства напрацьовують зміни у постанови Кабміну, які встановлять передумовою надання окремих адміністративних послуг надання військово-облікового документа.

Тобто держава буде намагатись зробити так, щоб закон був однаковим для всіх… І щоб ті, хто добровільно хоче захищати Україну, не були в гіршому становищі, ніж ті, хто цього не хоче. правила однакові для всіх і ми забезпечуємо їх виконання", - наголосив міністр.

Нагадаємо, новий закон про мобілізацію набирає чинності через місяць із дня, наступного після його оприлюднення. 17 квітня 2024 року його було опубліковано в офіційному виданні Верховної Ради "Голос України", тобто, набирає чинності закон 18 травня 2024 року.

У ньому йдеться про  нові підходи до мобілізації, зокрема облік усіх військовозобов’язаних та скасування строкової служби. Тепер чоловіки віком від 18 до 60 років упродовж двох місяців повинні оновити свої дані у ТЦК, через ЦНАПи або електронні кабінети призовників. Мобілізаційний вік знизили від 27 до 25 років.


Переглядів: 590
Поширень: 0

Останні новини