Молодь Вінниччини опановує навички психологічної самодопомоги

У Вінницькій області у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» та Дня спільнодії провели захід «Стійкість молоді - сила нації». Про це повідомляє пресслужба Вінницької ОВА.

Організатори події хотіли привернути увагу та популяризувати відповідальне ставлення молоді до власного ментального здоров’я, сприяти покращенню психоемоційного стану через заняття спортом, надати базові знання про першу психологічну самодопомогу.

 «На жаль, сьогодні ми або звикли до стресу, або не усвідомлюємо потребу в психологічній підтримці. За даними соціологічних опитувань, 51% респондентів зазначають, що час від часу відчувають непереборну тривожність, і лише 18% опитаних молодих людей почувають себе добре й не відчувають психологічного тиску. Це підкреслює важливість говорити про ментальне здоров'я і руйнувати стереотипи навколо цієї теми», - зазначила заступник директора Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОВА Ірина Коцюбівська.

«Донедавна більшість людей погано уявляли собі, що таке ментальне здоров’я. Проте зараз ситуація змінюється на краще. Кожен з нас усвідомлює, що ментальне здоров’я людини настільки ж потребує уваги, як і фізичне», - підкреслила регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Олена Бессараба.

У Центральному міському парку ім.Леонтовича м. Вінниці розгорнули шість локацій, в яких взяли участь понад 120 учнів та студентів з навчальних закладів Вінниччини.

Арт-терапевтична локація «Що є вашим джерелом сили?» згуртувала творчу молодь. Учасники та учасниці зображували на полотні те, що додає їм внутрішніх ресурсів і допомагає долати стрес. На локації «Стежка Ментального здоров’я» молоді люди дізналися про техніки самодопомоги під час стресу. Юнаки та дівчата спробували свої здібності, показали фізичну витривалість і спритність, відчули командний дух на спортивній локації.
Також організатори провели підсумкове опитування «Ментальне здоров’я – це…», під час якого молодь ділилася власними відчуттями та переживаннями. 
Всі учасниці та учасники заходу наповнилися яскравими враженнями та позитивними емоціями. А також отримали корисні знання про те, як піклуватися про власне ментальне здоров’я.
Захід організовано координаторкою Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Вінницькій області у партнерстві з Департаментом соціальної та молодіжної політики ОВА.


Переглядів: 220
Поширень: 0

Останні новини