Як покарають чоловіка, який застрелив хлопця на Гайсинщині

Вінницький міський суд Вінницької області розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі  на строк від семи до п’ятнадцяти років.⠀⠀⠀

Про це повідомляє Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області.

"Судом встановлено, що 20.04.2024, потерпілий разом із своїм знайомим, знаходились поблизу магазину, що розташований поряд із автобусною зупинкою, на якій уже перебували друзі підозрюваного. Надалі, до місця події приїхав на автомобілі, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, підозрюваний та почав розмову із своїми знайомими, під час якої, до них доєднався потерпілий. Під час розмови між чоловіками виник конфлікт та потерпілий дістав пістолет і, направивши його вгору, здійснив один постріл, що спричинило бійку. Як результат, підозрюваний вирвав із рук потерпілого пістолет та здійснив постріл в грудну клітину потерпілого. Після цього, підозрюваний зник з місця вчинення злочину. Під час надання медичної допомоги потерпілий від отриманого поранення помер в кареті швидкої", - йдеться в повідомленні. 

Суд вирішив застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб до підозрюваного, враховуючи обґрунтованість пред’явленої підозри та ризики, пов'язані з можливістю здійснення дій, передбачених частиною 1 статті 177 КПК України. 

Наразі ще тривають слідчі дії. 

"Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду", - наголошують у повідомленні.
 



Переглядів: 247
Поширень: 0

Останні новини