Стали відомі причини помаранчевого дощу у Вінниці: що кажуть синоптики

Сьогодні, 24 квітня, мешканці Вінниці помітили незвичне явище в обласному центрі. За словами очевидців, дощ, який пройшов містом, був помаранчевого кольору.

фото з соцмереж Вінниці

За інформацією Українського гідрометеорологічного центру, до України дістався пил з Сахари. Ще вчора його спостерігали в Греції. 

"На супутниковому зображенні, де пил позначено рожевим кольором, він чітко прослідковується над південними та центральними районами та поширюється на північ", - зазначають у повідомленні.

Також синоптики зазначають, що оскільки на більшій частині території країни погоду визначають циклон та вологі повітряні маси, це сприятиме перехопленню частинок пилу краплями води у хмарах та опадах. Тому цей пил швидше вимиватиметься з атмосфери, втім в деяких районах це явище може надавати хмарам жовтуватий відтінок, а самі дощові краплі, що випадатимуть, міститимуть цей пил і не будуть кришталево чистими. Пил залишатиметься в атмосфері над Україною аж до п'ятниці і з п'ятниці на суботу відступить на схід та атмосфера очиститься.


Теги: Вінниця

Переглядів: 743
Поширень: 0

Останні новини