Поезія – це завжди неповторність: у Вінниці відбувся літературник на підтримку ЗСУ

Напередодні, 23 квітня, у креативному просторі «Артинов» відбувся вечір поезії, який організував департамент соціальної політики ВМР спільно з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом. Більше десятка талановитих вінничан представили свої патріотичні вірші. Присутні зібрали 20 тисяч гривень на підтримку оборонців і всі зібрані кошти передадуть на закупівлю необхідного обладнання для 470 батальйону, 144 бригади, де служать вінничани.

Літературний вечір – це фінальний етап проєкту «#Мелодія_українського_слова». Під час першого учасники публікували свої вірші та есе у Facebook з відповідними відмітками. Двадцятка перших потрапила на майстерклас з ораторського мистецтва. На останньому етапі учасники представили свої вірші на широку аудиторію.

 Надія Сташевська – юна поетеса, яка разом із сім'єю займається волонтерством

Поетичний вечір організували спільно з Гумштабом. Учасників привітали його координатори – депутати міськради Андрій Піжевський, Тарас Присяжнюк, Роман Андронійчу, а також депутатка Вінницької облради Тетяна Побережна.

Свої твори представили 14 учасників. Одна з них – Анастасія Ходанович. Дівчина викладає англійську мову та пише вірші ще зі шкільного віку.

«Я дуже глибоко переживаю події війни. Моє дитинство пройшло на півдні України: в Миколаєві та Чорнобаївці на Херсонщині. Тому вторгнення та окупація були для мене сильним ударом особисто. Про проєкт дізналася з новин міста та соціальних мереж. Дуже хотілося б, щоб весна в Україні настала не тільки календарна, але й справжня. Бо, на жаль, з 24 лютого 2022 року для нас все ще триває зима. Ці сенси я і закладала у вірш», – зазначає Анастасія.

Інша учасниця, Олена Побережна, поезію пише для душі. Вірш, який вона представила, народився після відвідування закладу, де лікуються поранені військові.

«Це вірш-посвята Захисникам України. Він про те, як вони вистояли у найважчі дні та боронять нашу країну зараз. Їхній незламний дух живе серед нас», – говорить Олена.

 Учасники та учасниці поетичного вечора

Наприкінці організатори нагородили учасників призами від партнерів заходу: Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, магазинів Blisk та «Я – господиня», волонтерської групи «За майбутнє». Учасники отримали дипломи, хендмейд сувенір у вигляді пса Патрона, солодкий подарунок, квитки у кінотеатр, сертифікати у магазини партнерів.

Джерело: ВМР

Фото: Оксана Павлюк



Переглядів: 533
Поширень: 0

Останні новини