З Карлсруе до Вінниці прибула гуманітарна допомога: що передали

До Вінницю прибув черговий гуманітарний вантаж, який зібрали жителі міста-побратима Карлсруе. Німецькі партнери не стоять осторонь і організовують благодійні ярмарки, щоб підтримати вінничан. Цього разу до нашої громади направили одну автівку, заповнену різними речами, більшість з яких призначена для вінницьких закладів освіти.

Заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович подякувала мешканцям Карлсруе за небайдужість та підтримку, яку вони надають вінничанам.

«Вінницька громада продовжує працювати в межах визначених пріоритетів, серед яких першочерговими є безпека та оборона, муніципалітет продовжує будувати захисні споруди, щоб відвідувачі садочків та шкіл почувалися захищеними під час повітряних тривог. Вантаж з допомогою призначений для одного з ліцеїв міста. Там наразі завершується будівництво протирадіаційного укриття місткістю в 850 осіб, його облаштують місцями для сидіння, аптечками, пледами, зроблять великі запаси води, щоб діти змогли комфортно перечікувати повітряну тривогу та продовжувати навчання», – сказала Галина Якубович.

В автівці німецькі друзі вмістили чимало гуманітарної допомоги. Окрім приладдя для вінницьких закладів освіти, там були речі для дітей: візочки, одяг та взуття, рюкзаки та іграшки тощо. Також передали верхній одяг, матраци та ковдри, розкладачки та різне побутове приладдя.

Нагадаємо, комунікація між Вінницею та Карлсруе розпочалась навесні 2022 року з ініціативи німецької сторони налагодити побратимські стосунки з Вінницькою громадою.

Джерело: ВМР



Переглядів: 352
Поширень: 0

Останні новини