У Вінниці діти з інвалідністю взяли участь в IT-навчанні

Протягом семи тижнів дітки з інвалідністю, які є клієнтами Вінницького центру реабілітації «Гармонія» імені Раїси Панасюк, навчалися інформаційних технологій в межах програми eKids. Безкоштовні заняття організував вінницький офіс компанії «EPAM Україна». Під керівництвом досвідчених спеціалістів-волонтерів діток навчали 3D-моделювання, Scratch, Project Management та Frontend.

У програмі взяли участь діти від 8 до 16 років. Усього – 45 дітей, 8 з яких – діти з інвалідністю, клієнти центру реабілітації «Гармонія».

Своїми враженнями від навчання поділився 15-річний Сергій Наталічєв. Хлопець пересувається на кріслі колісному.

«На навчання я ходив декілька тижнів. Вирішив взяти участь, тому що хотів спробувати створювати комп’ютерні програми. Вдома я багато часу проводжу за комп’ютером, люблю грати в ігри, тому такі заняття були для мене дуже цікаві», – говорить Сергій.

Задоволеним від навчання залишився і Максим Гота. Хлопцю 12 років.

«Я вивчав проєктний менеджмент. Мені сподобалось. Тут дуже гарні викладачі, які одразу знайшли підхід до дітей та наводили багато прикладів. IT-сфера мене цікавить, у майбутньому хотів би також працювати в цьому напрямі», – зазначив Максим.

Про важливість інклюзивного навчання та партнерство з компанією EPAM зазначила директорка центру реабілітації «Гармонія» Олена Чорнобривенко.

«Важливо, що діти з інвалідністю навчалися не окремо від усіх, а спільно з іншими дітьми. Це важливо і для мотивації, і для соціалізації діток. А також для розвитку самостійності, адже навчалися вони без допомоги батьків у групах. За ці 7 тижнів дітям надали дуже якісні знання та навички, які знадобляться у майбутньому. Дуже вдячні компанії EPAM за підтримку дітей, щирі серця, корпоративну соціальну відповідальність та постійне партнерство!» – підсумувала Олена Чорнобривенко.

Джерело: ВМР



Переглядів: 502
Поширень: 0

Останні новини