Чим здивувати свою кохану половинку в День Святого Валентина?

Політ на авіатренажері реактивного винищувача, шоколадні лабутени та квиток на сеанс биття посуду. Чим здивувати свою кохану половинку в День Святого Валентина?

Адже саме в цей день всі хочуть особливої уваги від близької людини. Щоб свято не застало зненацька, вінничани готуються до 14 лютого заздалегідь. Натякають, розпитують, цікавляться інтересами своїх коханих: усе заради того, щоб догодити та приємно здивувати. Ми запитали у містян, що саме вони готують в подарунок, чи навпаки замовляють.

30-річна Наталія своєму коханому чоловіку малює картину масляними фарбами. По допомогу звернулась до професійного художника. За два майстер-класи майже намалювала пару в обіймах. 55-річна Лариса готується спекти для свого чоловіка двоповерховий авторський торт.

Попри те, що більшість містян особливо з вибором подарунків не морочиться, у вінницьких майстринь хенд-мейд роботи побільшало. Вінничанка Олена Марценюк щодня бере по декілька замовлень на виготовлення оригінальних імбирних пряників. Каже, це вже така традиція: подарунок доповнювати солоденьким. «В таке романтичне свято дуже багато охочих подарувати шматочок солодкої уваги. Тому що виникає потреба у "спеціальному" та "індивідуальному". Адже це так приємно, коли ти розумієш, що подарунок для тебе особисто, що він від душі та лише для тебе. Замовляють здебільшого солодкі листівочки із посланням, котиків, ведмедиків. А також дуже популярні сердечка з кардіограмами, іменами, романтичні, прикольні, ніжні», - розповідає Олена про смаки своїх клієнтів.

Каблучка із сердечком – найпопулярніша прикраса, яку напередодні свята замовляють ювелірові Олегу Суходольському. «Попри те, що сьогодні замовлень не густо, золотий перстень із камінчиком у формі органу кровообігу нашого тіла на День Закоханих – то «класика жанру», - жартує майстер. Найчастіше такі подарунки роблять майбутнім дружинам, каже Олег.

Також популярні у День Всіх Закоханих подарункові сертифікати. Їх можна придбати у будь-якому спа-кабінеті, салоні краси, тренажерній залі та в магазинах. Найбільший вибір сертифікатів на романтичні послуги – в Інтернеті. До прикладу: вечеря з безлімом м’яса, політ на повітряній кулі, фотосесія "Love Story", екскурсія до Чорнобилю, майстер – клас з гончарства, урок їзди на Harley-Davidson. Сертифікати будь-який смак та гаманець. Такі подарунки мають тривалий строк дії, тож, подарований взимку сертифікат можна використати навіть влітку. Але найбільшим подарунком для коханих в найромантичніший день року буде ваша любов, ніжність та увага, і не лише 14 лютого.

Нагадаємо історію самого свята. У 269 році римський імператор Клавдій II заборонив своїм легіонерам одружуватися, щоб сім'я не відволікала їх від військових справ. Але знайшовся єдиний у всьому Римі християнський проповідник Валентин, який співчував закоханим і намагався їм допомогти. Він мирив посварених коханих, складав для них листи з зізнаннями у коханні, дарував квіти молодому подружжю і таємно вінчав легіонерів - всупереч закону імператора.

Клавдій II, дізнавшись про це, наказав схопити священика і кинути його у в'язницю. Але і там Валентин продовжував творити добрі справи. Він закохався в сліпу дочку свого ката і зцілив її. А сталося це так: перед стратою молодий священик написав дівчині прощальну записку з поясненням в любові, підписану: «Від Валентина». Отримавши цю звістку, дочка тюремника прозріла. Валентина стратили 14 лютого 269 року. З тих пір люди відзначають цей день як свято закоханих.



Переглядів: 5011
Поширень: 3

Останні новини