Унікальні для України тварини можуть оселитися у Вінниці

В Подільському зоопарку незабаром може бути поповнення зі Словаччини.

Це татранські кози, блакитні альпаки, лані європейські, гривасті барани й самка зубра європейського, про це йдеться в публікації на власній Фейсбук-сторінці звіринцю. Поки що, вони живуть у Кошицькому звіринці.

Про придбання звірів директор зоопарку Євген Ткачик домовився із колегами під час робочої поїздки до Кошице. Наразі перемовини між адміністраціями зоопарків тривають.

«Ми висловили, яких би тварин ми хотіли придбати. Вони все обґрунтують і дадуть нам інформацію», - розповів про результат відвідин директор Подільського зоопарку Євген Ткачик.

За його словами, наразі мова йде про придбання молодої самки зубра європейського пари блакитних альпак, які народились минулого року, а також 3-4 лані європейські.

Щоб поновити кров гривастих баранів, що вже є в колекції Подільського зоопарку, у кошицьких колег планується придбати самку і самця, які народились вже цього року. Втім, унікальною для України може стати вінницька колекція татранських кіз. «Таких тварин немає в жодному зоопарку України», - підкреслив директор звіринцю. Адже їх природний ареал проживання — гори Татри. Ця тварина перебуває під загрозою зникнення і занесена до Червоного списку Міжнародного Союзу охорони природи.

Коли ж звірі приїдуть до Вінниці, прогнозувати зарано.

Після того, як список тварин буде підтверджено словацькими колегами, українські ветеринари нададуть перелік лабораторних досліджень, які необхідно провести тваринам перед переїздом. Крім цього, необхідно укласти договір з брокером і перевізником, який повинен мати відповідну ліцензію на перевезення тварин. Вона має відповідати європейським стандартам.

«Чим більше їздиш, бачиш досвід колег, тим легше працювати. Ми побачили, як наші кошицькі колеги розв'язувати ті проблеми, які виникли з глобальним потеплінням і зміною клімату, як вони будуть вольєри, годівнички, очищують воду і використовують фільтраційні станції»,- каже Євген Ткачик.

Кошицький зоопарк вдесятеро більший за вінницький. Для того, щоб побачити всіх тварин, потрібно їздити автомобілем. Географічне розміщення зоопарку дуже вдале. Він розташований в яру і на схилах. Частина його території заходить в ліс і гори Татри, що захищає тварин від вітрів і буревіїв. Територією зоопарку течуть природні річечки, які беруть початок в горах. Таке розташування створює тваринам комфортні умови, навіть при глобальному потеплінні. Про забезпечення тварин кормами та всім необхідним дбає Європейський Союз. Тож, думати, як прогодувати тварин і утримувати зоопарк, адміністрації не доводиться.



Переглядів: 11246
Поширень: 3

Останні новини