Вінничан запрошують "зазирнути" до бабусиної скрині та ознайомитись з етнографічною колекцією одягу

Зазирнути до бабусиної скрині та розгадати таємний код унікальної подільської вишивки. Таку можливість матимуть вінничани вже найближчими вихідними.

Побачити етнографічну колекцію українського стародавнього одягу та навчитись пов’язувати очіпок вінничан запрошують до Вінницького обласного краєзнавчого музею 30 березня.

Що приховує стародавня «бабусина скриня» - учасникам тематичної екскурсії розповість старший науковий співробітник науково-дослідницького відділу давньої історії Лілія Гальчевська. «Це тематична екскурсія в рамках програми вихідного дня, вона проводиться вдруге. Перша була надзвичайно успішною та отримала схвальні відгуки фахівців. Особливістю цієї екскурсії є те, що буде представлено скриню з її традиційним начинням. Зробимо акцент на архаїчних головних уборах, особливостях крою сорочок, характерних типах подільської вишивки, килимарстві», - розповідає науковець.

Відвідувачі «екскурсії вихідного дня» дізнаються про традиційне вбрання модниць кінця 19 ст., які мешкали на території Східного Поділля.

Це, зокрема, фартухи-запаски, картаті плахти, горбатки, суконні гуньки, кожухи, а також вражаюча колекція шовкових, вовняних, домотканих хусток. Яскрава частина збірки – прикраси: бісерні зґарди, намиста з коралів та білого мінералу («баламути»).

«Оскільки максимальна кількість відвідувачів - 50 чол., організатори звертаються до вінничан з проханням: всім охочим зареєструватися в електронній формі чи за телефоном, вказаним в події на сторінці Краєзнавчого музею у Фейсбук», - додає заступник директора обласного краєзнавчого музею Світлана Шароварська.

Також заявку можна залишити за цим посиланням.

Вхідний квиток: для дітей та студентів – 20 грн, дорослих – 30 грн.



Переглядів: 4528
Поширень: 0

Останні новини