Вінницькі рятувальники ліквідували умовну пожежу у найстарішому храмі

28 березня рятувальники Вінниці провели тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної пожежі Свято-Миколаївського храму, що на вулиці Маяковського в обласному центрі.

Храм був збудований ще у 1746 році. Головною особливістю храму є те, що він побудований з деревини та при будівництві не використовувалося цвяхів. Для навчань рятувальники вибрали його не випадково, адже культова споруда є пам’яткою архітектури та одна із найстаріших будівель міста, якій у квітні виповниться 272 роки.

За тактичним задумом, через необережне поводження з вогнем у головному приміщенні храму виникла пожежа. Про загоряння Службу порятунку «101» повідомив настоятель храму.

Отримавши повідомлення, вже за лічені хвилини два підрозділи надзвичайників були на місці. На місці було встановлено, що ймовірна площа загоряння склала 70 кв.м. Рятувальники 3-ї ДПРЧ проклали магістральну лінію до спецавтомобіля та у апаратах захисту органів дихання провели розвідку приміщення церкви, а бійці 4-ДПРЧ – забезпечили безперервну подачу води для ліквідації пожежі. 

Як зазначив начальник оперативно-координаційного центру полковник служби цивільного захисту Руслан Новак, рятувальники оперативно локалізували та ліквідували умовну пожежу.

Загалом, до проведення даних навчань від ГУ ДСНС області було залучено 14 чоловік особового складу та три одиниці спеціальної техніки.



Переглядів: 2371
Поширень: 0

Останні новини