Майбутніх податківців знайомили із роботою фіскальної служби

Нещодавно гостями Вінницького управління ГУ ДФС у Вінницькій області були студенти Вінницького навчально-наукового інституту Університету державної фіскальної служби України. Мета зустрічі – ознайомлення молоді з роботою територіальних фіскальних органів.

На початку екскурсії студенти дізналась про цікаві історичні факти щодо розвитку податкової системи від найдавніших часів до наших днів, про реформування нинішньої фіскальної служби, про її нову структуру, функції та завдання. У ході бесіди, увагу майбутніх податківців звернули, насамперед, на те, що все спілкування з суб’єктами підприємництва та громадянами відбувається у межах Центру обслуговування платників (далі Центр). За яким принципом він діє, студенти побачили вже у першому залі, куди платники переважно звертаються за отриманням реєстраційних номерів, ліцензіями та іншими дозвільними чи реєстраційними документами.

У другому залі Центру, біля віконець для прийняття звітності, майбутні податківці наочно ознайомились із видами звітності, основним термінами та категоріями платників, що її подають. Окрім того, мали нагоду поповнити отримані теоретичні знання про оподаткування, детальніше розібратись у деяких нюансах справляння окремих податків, порядку обрання системи оподаткування для суб’єктів господарювання та сплаті майнових податків громадянами.

У третьому залі Центру екскурсанти змогли побачити, як платники податків отримують консультаційну допомогу. Відтак ті студенти, що навчаються у своєму виші на платній основі, мали нагоду отримати консультацію стосовно податкової знижки. Також, посидівши, на робочому місці для платника податків, побачили, як отримується електронна консультація із інформаційно-довідкового ресурсу ЗІР сайту ДФС та повна інформація про платника з особистого Електронного кабінету. Провівши з користю час у Вінницькому відділенні ГУ ДФС у Вінницькій області, студенти пересвідчилися, наскільки важливою є робота працівників служби, яка вся, без винятку, спрямована на якісне та швидке обслуговування платників, що, у свою чергу, вимагає від фахівців міцних теоретичних економічних знань та практичних навичок.
 



Переглядів: 2641
Поширень: 0

Останні новини