У Вінниці відбулась виставка технічної творчості учнів закладів профтехосвіти

Сьогодні, 24 травня, у Вінниці відбулась VІІ регіональна фестиваль-виставка технічної творчості учнів  закладів професійної (професійно-технічної) освіти «Творча молодь Вінниччини» . 

На Європейській площі  розмістили яскраві виставкові  експозиції учні та викладачі 28 ЗП (ПТ) області, а також Вінницьке вище професійне училище департаменту поліції і охорони та Вище професійне училище Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

Організатори фестивалю (Департамент освіти і науки Вінницької облдержадміністрації та Вінницький державний центр естетичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів) підкреслюють, що основною його метою є підтримка та розвиток науково-технічної творчості учнівської молоді; пропаганда досягнень учнівських колективів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з науково-технічної, пошуково-конструкторської, дослідницької і винахідницької діяльності; здійснення профорієнтаційної роботи.

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій зазначив: «За останні три роки на вимогу часу  ми зробили перші  ефективні кроки  назустріч потребам бізнес–середовища: За підтримки Уряду в області створено 15 виробничо-практичних центрів, 9 із них – за останній рік. На це було спрямовано майже 10 млн. грн. Основне завдання, яке ми  ставили перед собою – надання учням та студентам якісних професійних знань, створення системи, яка б спонукала молодих людей до креативності, до творчості, мала б сучасне обладнання для опанування нових технологій»,- підкреслив у виступі очільник області.

У свою чергу,  заступник  міського голови  Галина Якубович, вітаючи учнів, студентів та викладачів, які беруть участь у фестивалі, відзначила чудову нагоду продемонструвати  свої надбання за час навчання, підвести певні підсумки своєї роботи, поспілкуватися із потенційними роботодавцями та обмінятись досвідом із колегами.

Керівники області та гості фестивалю  оглянули виставку, на якій представлені роботи з промислового виробництва, транспорту і зв'язку, агропромислового комплексу і переробки сільськогосподарських продуктів, будівництва та деревообробки, торгівлі, сфери послуг, харчової промисловості, художніх промислів та народного ремесла.

Під час виставки відбулись  майстер - класи Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та Вінницького Вищого професійного училища Департаменту поліції охорони: проведення серцево-легеневої реанімації на манекені, застосування вогнегасників різних типів, розбирання та збирання зброї тощо.

З метою профорієнтаційної роботи на фестиваль запрошено учнів загальноосвітніх навчальних закладів з Вінницького, Калинівського, Літинського, Немирівського, Тиврівського районів та м.Вінниці.

Також фестивальне дійство супроводжувалось виступами творчих колективів, вокально-хореографічними композиціями, показовими виступами з рукопашного бою Вінницького ВПУ Департаменту поліції охорони та демонстрацією колекцій одягу театрів мод: «Феєрія краси» (ДНЗ «Вище професійне  училище  № 7 м. Вінниці») ,«Тріумф» ДПТНЗ «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг» та «Подільські фантазії» (ДНЗ «Вінницький центр професійно-технічної освіти технологій та дизайну»).

Варто зазначити, що професійна (професійно-технічна) освіта Вінниччини сьогодні – це велика дружна  родина, яка об’єднує близько 1700 працівників та понад 13 тисяч учнів.

Навчальні заклади системи професійної (професійно-технічної) освіти здійснюють підготовку понад 120  робітничих професій для різних галузей народного господарства.




Переглядів: 4804
Поширень: 4

Останні новини