Володимир Гройсман ініціює перевірку формування ціни на газ

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює створення міжвідомчої робочої групи з  метою перевірки ціноутворення на газ для населення з боку НАК «Нафтогаз».

Під час засідання Кабінету Міністрів очільник Уряду  наголосив, що постійні маніпуляції з ціною на газ для населення, а також ситуація, коли вартість газу для промисловості є нижчою, аніж ціна для населення – вимагає втручання.

«В черговий раз я бачу маніпуляції і завищені ціни з боку Нафтогазу. Я вважаю, що НАК Нафтогаз України затвердив ціни, які вищі за ринкові на червень. Те ж вони планують зробити і на липень. Уряд розробив нормативний документ, що не дасть Нафтогазу зловживати своїм монопольним становищем», -  сказав Володимир Гройсман.

За словами Глави Уряду, одним з сьогоднішніх рішень Кабінету Міністрів стане зобов'язання НАК знизити ціни.

«І друге рішення – звернутися до Рахункової палати, АМКУ, ДФС, Аудиторської служби – створити спільну групу по перевірці формування ціни газу всередині «Нафтогазу». Якщо НАК не відкриє документи, почому вони купують газ, як транспортують, як калькулюють і продають, буду вважати, що вони приховують маніпуляції і фальсифікації формування ціни. Я наголошую на цьому! Має все бути відкрито, роз’яснено. Кожен контракт – відритий і зрозумілою мовою», – додав Володимир Гройсман.


Теги: газ ціни


Переглядів: 2364
Поширень: 0

Останні новини