Гавайський спорт по-Вінницьки

Зняти стрес, підкачати м’язи, запобігати серцево-судинним захворюванням.

Усе та гуртом – допоможе катання на SUP-дошці.

І хоча цей вид спорту – родом із сонячних Гаваїв, сапсерфінг у Вінниці набуває все більше популярності.

Вперше на дошку для плавання активні вінничани стали рік тому. Спершу це були кілька любителів поганяти на ній Бугом. Компанія розросталась, тоді й вирішили створити SUP-клуб.

«Чомусь так сталося, що у Вінниці з одного боку дуже потужна спортивна школа з водних видів спорту, а з іншого — практично відсутня можливість пересічним громадянам «просто спробувати». І це при тому, що річка посеред міста протікає. От і виникла ідея (ще роки три назад), що треба з цим щось робити Вирішили з чого почати — започатковуємо ком'юніті у форматі спортивного клубу. Тобто, по-перше — це для аматорів, для тих, хто в секцію не ходив і на олімпіадах медалей не вигравав (зараз десь посміхається з цих слів Інна Осипенко-Радомська», - розповідає ініціатор розвитку сап серфінгу у Вінниці Костянтин Прилєпський.

Усі разом ловлять хвилю не лише на Грецькому та Чорному морях, а й підкорюють Дунай, Дніпро та Південний Буг. Збираються на пляжах «Хімік», «Гонти», або на Сабарові та сідлають сапи.

«Відпрацьовуємо технічні елементи (для цього не обов'язково далеко плисти), або ж, накатуємо кілометраж. Тоді, це, мають, бути маршрути як уверх за течією (аж за Стрижавку), так і униз (наприклад, від «Хіміка» до Сабарова і назад). Але вверх — частіше, бо униз — вже з'являється трафік — прогулянкові катери. Ми, звичайно, тримаємо дистанцію і дотримуємося правил, але якщо є вибір — то завжди краще ходити там, де ніщо не заважає. Ми балансуємо десь на межі: з одного боку заманюємо «просто спробувати», а з другого — агітуємо у «збірну Вінниці з SUP», а то три учасники щось замало, є на кого рівнятися, є з кого брати приклад, Ізмаїльський сап-каяк клуб, наприклад. Їх діти вже виступають на змаганнях чи не на рівні з дорослими», - додає Костянтин.

Сапсерфінгом можна займатись як дорослим, так і дітлахам. А ще – дієві на воді й заняття з йоги.

Фото зі сторінки Фейсбук Костянтина Прилєпського 


Теги: Спорт

Переглядів: 2673
Поширень: 0

Останні новини