У Вінниці відбудеться лекція і презентація книги «Сторітелінг для сценаристів, письменників і блогерів»

24 червня о 19:00 у Вінниці відбудеться лекція «Сторітелінг для сценаристів, письменників і блогерів». На основі своєї книги «Всі крапки над «І»сторією» Сергій Гаврилов поділиться професійними інструментами, творчими лайфхаками та практичними вправами, які допоможуть упорядкувати думки і розповісти свою історію.

Подавати інформацію максимально стисло і структуровано, емоційно і образно можна через історію. Бути хорошим оповідачем непросто, але можливо. Якщо навчитись сторітелінгу.

Як розвинути ідею і тему, як створити фабулу і сюжет, героя і конфлікт, як працювати зі структурою і опорними точками — про все це розповість лектор Сергій Гаврилов.

Лекція буде цікава і корисна практикуючим або майбутнім письменникам, сценаристам, блогерам, представникам творчих професій, а також усім, хто хоче бути почути в сучасному інформаційному світі.

Програма:

    Тема та ідея: як з ними працювати:
пошук успішних історій; 3 аспекти успішних історій; тема і керуюча ідея історії; між ідеєю та контрідеєю – пошук «сірої» зони; 4 найуніверсальніші теми; різниця між фабулою та сюжетом; 4 складові драматичної історії.
    Структура тексту:
як не заблукати у власній історії – структура оповіді та опорні точки; як розкачати маятник історії від експозиції до кульмінації; обов’язкові елементи і «двигуни» сюжету, головні сюжетні схеми.
    Герой і яким він має чи не має бути:
конструювання головного героя, характер і мотивація, еволюція персонажів, поворотні події; перешкоди і обов’язкові сцени; герой: трансформація і недосконалість; персонажна схема успішної історії.

Про лектора:

Сергій Гаврилов – сценарист, креативний продюсер, викладач сценарної майстерності та сторітелінгу в LITOSVITA, сертифікований психолог, режисер і художник-постановник рекламних роликів, телепрограм і крос-медійних проектів, «script doctor».

Автор книги «Всі крапки над «І»сторією: Сторітелінг для сценаристів, письменників та блогерів».

Сценарист і режисер першого українського інтерактивного застосунку для планшетів «Raidragons» (книга-мультфільм потрапила у топ-5 завантажуваних анімованих iPad-додатків в AppStore, продажі в більш ніж 30 країнах світу).

Перший продюсер і сценарист повнометражного 3D мультфільму «Микита Кожум’яка».

Понад десять років вивчає сценарну структуру, сторітелінг, наративну психологію, казкотерпію.

Дата і час: 24 червня (понеділок), початок о 19:00.

Місце: HUB Місто змістів (м. Вінниця, вул. Пушкіна, 11).

Вхід вільний.



Переглядів: 3271
Поширень: 0

Останні новини