Як вінницька "Радість" представила Україну на престижних Міжнародних фольклорних фестивалях

Літо – пора відпочинку та розваг для більшості дітей. Але не для учасників ансамблю танцю «Радість» Вінницького міського палацу дітей та юнацтва ім. Л.Ратушної. Хлопчики та дівчатка наполегливо готувалися, щоб достойно представити нашу державу на престижних Міжнародних фольклорних фестивалях у Польщі в м. Познані, в регіоні Шпреє-Найс у Німеччині та в Туреччині.

Познань, надзвичайно красиве старовинне місто, приймало творчі колективи з Польщі, Словаччини, Литви, Таїланду. Україну представляла Вінницька «Радість». Майстерність нашого колективу високо оцінили організатори фестивалю та глядачі, тому «Радість» завершувала всі концерти фестивалю. «Браво» - таку оцінку отримала «Радість» за свої виступи.

Дуже цікавою була культурна програма фестивалю. Наші діти знайшли багато друзів з колективів інших країн, познайомилися з культурою, танцями цих країн, взяли участь у квесті. Потрібно було знайти визначні пам’ятки у старовинній частині міста та виконати певні завдання.

Діти повернулися з Польщі додому і вже через день вирушили до Німеччини. 14 країн взяли участь у фестивалі в районі Шпреє-Найс. Величезне свято миру, дружби, радості, народного мистецтва з усіх куточків світу панувало на німецькій землі. Величезна кількість глядачів гаряче підтримували учасників фестивалю. Кожен виступ «Радості» супроводжувався аплодисментами і закінчувався нестихаючими оваціями та вигуками «браво».

Гордість переповнює серця наших дітей за те, що вони є представниками української культури та української держави за кордоном,
показують красу та душу українського народу та гордо несуть прапор нашої держави. А ще одна група ансамблю «Радість» (самі маленькі) перебуває зараз на фестивалі в Туреччині. 



Переглядів: 3876
Поширень: 8

Останні новини