Володимир Гройсман закликає не допустити згортання люстрації

Конституційний суд, сьогодні, розглядатиме закон «Про очищення влади». Прем’єр – міністр України Володимир Гройсман закликає усі гілки влади не допустити згортання люстраційних процесів. Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

«Закон про люстрацію був однією з основних вимог Революції Гідності. Народ вимагав усунути від влади спільників Януковича – і за це, зокрема, українці проливали кров на Майданах по всій країні. Перший післяреволюційний Уряд розробив та реалізував відповідний Закон. Скасувати його – недопустимо. Це паплюження пам'яті Героїв Небесної Сотні та всіх українців, які загинули під час війни з Росією і плювок в очі тим, хто продовжує боронити мир на Сході нашої країни тепер. Як чинний Прем'єр-міністр, я закликаю всі гілки влади не допустити згортання люстраційних процесів», - написав у фейсбуці Володимир Гройсман.

Також Глава Уряду також –звернувся до  Парламенту: «Потрібно розглянути законопроект 2695, який розробляв Уряд спільно з експертами, громадськими активістами та народними депутатами ще 4 роки тому щодо удосконалення Закону про люстрацію та виконання рекомендацій Венеціанської комісії. Цей крок унеможливить спроби перегляду та скасування люстраційних процесів. І чинний Парламент спроможний прийняти цей закон», - зазначив Володимир Гройсман.


Теги: влада Уряд


Переглядів: 1855
Поширень: 0

Останні новини