I wanna be kissed by you… Вінничани, з днем поцілунку!

Дружній, пристрасний, ніжний, палкий, у щічку, в лоба, чи в уста. Мова про поцілунки. 6 липня у Світі присвятили саме їм. Відзначати цей день почали британці, а 20 років тому цю дату, як святкову, затвердила ООН.

Щоб дослідити особливості людського цілунку – вигадали цілу дисципліну – «філематологію», а ті, хто їх бояться – «філемафоби». Втім, цуратись цього явища не варто, кажуть психологи. Адже користь від них – неоціненна. Лише один пристрасний цілунок — дає такий викид адреналіну, як і стрибок із парашутом, а дружній - підіймає настрій та надає «крила». А ще, він має омолоджувальний ефект — під час поцілунку залучаються близько трьох десятків м’язів обличчя. Поцілунок сприяє і схудненню: у щоку - спалює 5 калорій, французький -  26.

«В середньому людина два тижні свого життя витрачає на поцілунки. Коли люди цілуються, нервові закінчення на їхніх губах стимулюються і виробляються феромони. Тоді виникає пристрасть і закоханість. Тиск людини яка цілується — підвищується до 110 ударів, що позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи. Поцілунок попереджає появу зморщок, а люди, які регулярно цілуються, зміцнюють імунітет – все завдяки обміну бактеріями. А ще, дослідники поцілунків кажуть: чоловіки, яких дружини проводжають на роботу цілунком, живуть на 5 років довше, ніж ті, хто не отримує такого стимулу і навіть більше заробляють грошенят», - розповідає психолог Аліна Хранітель.

Наші предки вірили: під час поцілунку разом із диханням передається частинка душі. Правда це чи міф, перевірте на собі.

Цілуйтесь на здоров’я!


Теги: свята

Переглядів: 6917
Поширень: 3

Останні новини