Майже 8,5 тисяч працевлаштованих: Вінницький міський центр зайнятості святкує річницю створення

Рік тому замість Лівобережного міськрайонного та Правобережного районного центрів зайнятості м. Вінниці було створено Вінницький міський центр зайнятості – потужну державну установу, покликану регулювати рівень безробіття на ринку праці міста.

Очолила новостворений центр Олена Лутохіна – людина з великим професійним та життєвим досвідом, чудовий господарник, вмілий керівник та організатор, здатний визначити головні напрями в роботі та організувати підлеглих на їх своєчасне і належне виконання.

Наразі в колективі Вінницького міського центру зайнятості працюють 70 молодих, досвідчених і водночас кваліфікованих спеціалістів.

За час свого існування Вінницький міський центр зайнятості став майданчиком для реалізації різноманітних новацій: тут вперше в області впроваджувались рекрутингові підходи, почали працювати кар’єрні радники, створений та успішно функціонує Центр підтримки та розвитку підприємництва, введено в дію карту вакансій на Google meps, активно впроваджуються електронні сервіси, для якісного надання соціальних послуг громадянам та роботодавцям з використанням он-лайн технологій.

Результати роботи Вінницького міського центру зайнятості говорять самі за себе: За цей період послугами міського центру зайнятості скористалися більше 10 тисяч громадян, з них 8,4 тис. працевлаштувалися, більше тисячі безробітних здобули нову професію або перекваліфікувалися, майже 600 осіб працювали на громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Фінансову підтримку у започаткуванні власної справи – одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності - одержали 46 безробітних громадян.

Добре налагоджена робота Вінницького міського центру зайнятості з роботодавцями міста: 2093 роботодавці звернулись до центру зайнятості за сприянням у пошуку працівників та подали 11,2 тис вакансій. Одним із механізмів, який стимулює роботодавців звертатись до служби зайнятості, є відшкодування роботодавцю єдиного соціального внеску. Так, за минулий рік за направленням міського центру зайнятості на нові робочі місця працевлаштовані 346 безробітних, за яких роботодавці отримують компенсацію єдиного соціального внеску.



Переглядів: 2536
Поширень: 0

Останні новини