Міні-світлофори для гаджетозалежних. Стовпчики із «вау ефектом» з’явились на Замостянській

Не можете «вилізти» з мобільного, навіть переходячи через дорогу? Вашу увагу на пішому переході привернуть «інтелектуальні» стовпчики.

Дублюючі пристрої світлофорів встановили на перехресті вулиць Замостянська та Академіка Янгеля.

«Чудова ідея, ми знали, що такі є у Вінниці, але не доводилось скористатись ними. А тут ідемо у справах – і ось, є! Ми знаємо, що є така проблема не тільки в дітей, дорослі також не відривають очей від телефону, коли ідуть через дорогу, а на світлофор не дивляться. Тепер завдяки таким «мигалкам» і я більше звертатиму увагу на колір світлофора», - ділиться враженнями жителька  Стрілецької пані Тетяна.

Такі пристрої допомагають знизити аварійність на дорозі. Адже людина зможе вчасно зорієнтуватись перш, ніж ступити на зебру.

Сподобалось таке ноу-хау і водіям. Вінничанин Сергій двічі на день проїжджає Замостянською: на роботу і назад. Каже, тут часто переходять діти з телефонами та ще й в навушниках. «Оце класно придумали. Треба побільше таких по місту ставити. Я сам батько двох дітей, тому знаю, які зараз вони «безстрашні». І нам додаткова допомога, і людям безпека», - каже водій.

Враження від перевтілення однієї з найбільших вулиць Вінниці, стосується не лише безпеки дорожнього руху. На алеях людно, тут прогулюються мами із колясками, на лавочках відпочивають закохані парочки та пенсіонери із газетами. Є де розігнатись і велосипедистам.

Як ми повідомляли раніше, такі ж дублюючі пристрої світлофорів встановили на Космонавтів




Переглядів: 5605
Поширень: 3

Останні новини