У Вінниці розпочинається культурний проект «Ренесанс»

Проект триватиме 2 місяці. На гостей чекатимуть: інтерактивна виставка, тематичні лекції, музичні програми, поетичні вечори, мультимедійна екскурсія по картині та квести.

Стартує проект 19 вересня о 19:00 лекцією «Ренесанс. Витоки та наслідки».

Від падіння Римської імперії минуло вже майже півтора тисячоріччя, впродовж яких Європа зазнала злетів і падінь, росту і деградації. Втім, впродовж цих років було декілька ключових подій, які багато в чому сформували сучасну Європу. Свобода обирати власну долю в житті, вільний час після роботи, доступність витворів мистецтва в музеях та бібліотеках, і навіть свобода обирати вбрання – це все наслідки того культурного перевороту, який почався в Італії в 13 столітті. В історію він ввійшов під назвою «Ренесанс», що означає «Відродження».

Які були передумови цього культурного розквіту? Які причини призвели до нього? Які елементи сучасної культури ми наслідуємо від кращих представників Ренесансу? Чи потрібен Ренесанс сьогодні?

На лекції спробуємо знайти відповіді на ці питання. Після лекції буде невеличкий фуршет. Внесок учасника – 50 грн. Обов'язкова реєстрація тут або за телефоном (067) 865-89-92. 

Ось розклад всіх подій на вересень – жовтень:

"Леонардо да Вінчі. Хто ви, Маестро?", лекція, 28.09 о 17:00; "Музика доби Ренесансу", концерт-розповідь, в гостях композитор та піаніст Олег Резцов, 3.10 о 19:00; "Мікеланджело. Титан духу", 10.10 о 19:00; PRIMАVERA. Сандро Боттічеллі, лекція + мультимедійна екскурсія по картині, 26.10 о 17:00. 

На всі події обов'язкова реєстрація!



Переглядів: 3632
Поширень: 0

Останні новини