Доходи до бюджету за перше півріччя цього року зросли на 25 %

Підсумки виконання бюджету за І півріччя поточного року вказують на стабільну ситуацію та зростання як доходів, так і видатків по відношенню до показників 2017 року. За звітний період до бюджету надійшло 2441,5 млн грн, що на 25,1 %  перевищує показник минулого року.

«Основними бюджетоутворюючими податками загального фонду є податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю, акцизний податок, які закумулювали майже 94,5 відсотки всіх власних доходів загального фонду. Щодо трансфертів з державного бюджету, то основними, на які приходиться 98 %, є соціальні субвенції, освітня та медична субвенції. По всіх власних доходах загального фонду забезпечено виконання плану І півріччя та досягнуто значного зростання порівняно з минулим роком», – каже директор департаменту фінансів міської ради Наталія Луценко.

Зокрема, ПДФО – надходження порівняно з минулим роком зросли на 30,6 %, що відбулося за рахунок підвищення розміру мінімальної та середньомісячної заробітної плати. Від єдиного податку до бюджету надійшло на 24,8 % більше, ніж у минулому році. Це відбулося за рахунок збільшення кількості платників, а також зростання обсягу доходів платників ІІІ групи.

В результаті надання адміністративних послуг Прозорими офісами до бюджету надійшло майже на 47,8 % більше коштів, ніж у минулому році. Це є результатом збільшення кількості наданих послуг щодо оформлення та обміну паспорта громадянина України, в тому числі для виїзду за кордон, а також надання послуг щодо реєстрації автомобілів.

Видатки бюджету за звітний період склали 2324,3 млн грн, що на 24 % більше порівняно з минулим роком. Це забезпечило стабільне функціонування галузей бюджетної сфери, житлово-комунального господарства та міського транспорту. 

Характерною рисою видаткової частини бюджету є її соціальна спрямованість, що підтверджується досить високим відсотком видатків, які направляються на соціальний захист населення, соціальне забезпечення, утримання закладів соціально-культурної сфери. Основними споживачами бюджетних коштів залишаються такі галузі, як соціальний захист, освіта, охорона здоров’я.




Переглядів: 1916
Поширень: 0

Останні новини