Лідер гурту "ТіК" відзначив преміями юних музичних геніїв

Талановиті діти Вінниці дочекалися результатів четвертого Стипендіального конкурсу. Цей день став для кожного з них стартом в успішне майбутнє. Про власні мрії та плани учасники розповіли на врученні стипендій.

Подія дійсно важлива, зважаючи на те, що у нашому місті багато цікавої та талановитої молоді. Саме тому до проєкту було прикуто багато уваги. Про цей конкурс вже писали в попередніх публікаціях, про нього активно говорили в соціальних мережах та закладах освіти. Учасники хвилювалися й затамували подих в очікуванні результатів. Ще важче було комісії, адже приймати таке відповідальне рішення знаючи наскільки воно є важливим для кожного конкурсанта, було не просто. Однак, настав той день коли стипендіатів було визначено! Ними стали надзвичайно обдаровані діти, які в майбутньому стануть справжніми зірками. Кожен планує пов’язати своє життя з музикою, тому цей конкурс для учасників став вагомим кроком на шляху до здійснення мрії.
 

Як відомо, ініціатором конкурсу був корпоративний фонд гурту “Тік”, а розглядали заявки на засіданні Експертної ради. До її складу увійшли відомі суспільні діячі міста, представники ЗМІ, представники гурту “Тік”, члени Правління та Наглядової ради фонду громад “Подільська Громада”. Заявки на участь подавалися до 31 січня 2020 року. Всі конкурсанти відзняли відеоролик про себе в якому розповіли про свою мрію. Обов'язковим було надання рекомендаційного листа від музичного закладу в якому навчаються учасник та довідки про соціальний статус родини. Перевага надавалась дітям з соціально-вразливих категорій населення. Перемогли у конкурсі дев’ять дітей віком від 11 до 16 років. Ними стали:

Бевз Валентина (12 років, смт Вороновиця); Доброгівська Юлія (16 років, м. Хмільник); Жиліна Ярослава (12 років, м.Вінниця); Кордон Андрій (11 років, м.Вінниця); Оленич Артур (13 років, м.Вінниця); Пащенко Валерія (16 років, м.Вінниця); Петровська Марія (16 років, м.Вінниця); Понайотов Андрій (14 років, м.Вінниця). Іванченко Сергій (16 років). Він отримав спеціальний подарунок від ГО "Спільна справа" та Андрія Турко, електроакустичну гітару.

На урочистому оголошенні переможців, познайомитися з талановитими дітьми прийшло чимало журналістів та гостей. Відбулася подія в Креативному Просторі Артинов. Юні таланти залюбки спілкувалися з пресою та розповідали про власні мрії.

Іванченко Сергій не випускав з рук новенької електрогітари. Хлопець з родини музикантів. Тому, до гри на музичних інструментах звик з дитинства. Першим інструментом, що він опанував було фортепіано, а старший брат навчив грати хлопця на гітарі. Зараз Сергій закінчує 11 клас, через надмірне навантаження в школі йому бракувало часу на підготовку до конкурсу, але родина підтримала хлопця. Своє відео він записав в останній день подачі заявок. Зізнається, що тоді був дуже втомлений, про перемогу, навіть не мріяв. Однак зараз тримаючи в руках гітару розуміє, що все можливо :

Я в це повірити не можу — говорить Сергій Іванченков мене профільним інструментом був фортепіано, старший брат натякнув мені, що можна грати ще й на гітарі. Так частково з його допомогою та трохи самотужки, я опанував і цей інструмент. Виграш для мене став шоком, я не сподівався тримати в руках таку круту гітару! Я дуже давно закоханий в рок, якби мені перепала можливість зіграти з всесвітньо видатним гуртом, це був би "The beatles" чи "Europe". В мене весь музичний шлях починався з рок версій пісень. Раніше я співав, з п’яти років був вокалістом, але через мутацію голосу в 12 років став більше грати на музичних інструментах. Якщо взагалі говорити, що було раніше музика чи вокал, то, напевно вокал. Коли мама почула мій спів в садочку взялася за моє музичне виховання. Зараз своє майбутнє я бачу лише в музиці. Взагалі в нас повно музикантів в хаті, мама баяністка тато гітарист, ми з братом музиканти. Коли, щось святкуємо “грім гримить земля трясеться, наша хата в рай несеться!”

Дванадцятирічна Валентина Бевз, виграла сертифікат на запис пісні. У своєму відео дівчина найпотаємніше зізнання, від душі розповіла про свою мрію. Тендітна учасниця вже багато років займається вокалом.

Я ще не обрала пісню для запису, можливо, це буде пісня про Україну, а можливо й ні, але точно знаю, вона буде авторською!” - коментує Валентина.

Юний Артур Оленич грає на ударних. На жаль, він не міг дозволити собі купити омріяні музичні інструменти. Хлопець займається в музичній школі. Тепер хлопчина налаштований серйозно, здійснити свою мрію та купити все, що треба для гри на ударних, планує чим найшвидше:

Я планую придбати зменшену копію ударної установки. Я займаюсь музикою з семи років в музичній школі №1, мені подобається грати рок. Не знаю в якому б найбільше гурті хотів зіграти, це питання є дуже абстрактним, напевно експериментував у різних гуртах, щоб набратися досвіду. Власний гурт поки збирати не планую. Хоча в майбутньому все можливо.”

Ще одна переможниця Марія Петровська, зараз навчається в Вінницькому Коледжі культури та мистецтв ім.Леонтовича. Дівчина співає та грає на бандурі у власному гурті “MA_THE_OL”. Нещодавно Марія стала фіналісткою конкурсу “Обличчя Вінниччини”. Зізнається, що навіть, не сподівалася стати такою популярною. Та на досягнутому зупинять не збирається, цього літа в серпні, вона представлятиме Вінниччину на музичному конкурсі в Грузії. Її гурт виконає пісню на слова та музику вінничанки Наталі Гайструк “На високій горі”:

“Коли я дізналася про перемогу, то була неймовірно щаслива, — розповідає Марія Петровськая стрибала по квартирі та не могла в це повірити! Тепер я зможу записати свою пісню в тій самій студії де і Віктор Бронюк! Адже там найкраще аранжування!”

Майбутні плани всіх конкурсантів спрямовані на розвиток власного таланту та музики. Сьогодні в кожного переможця вже чітко заплановано, яку саме музичну мрію треба здійснити. Отримати можливість на здійснення музичної мрії стало можливим завдяки внеску корпоративного фонду гурту "Тік" та донейтів небайдужих вінничан і вінничанок під час Щедрого Вівторка у Вінниці. Конкурсний пул склав 35 000 грн.




Переглядів: 4941
Поширень: 1

Останні новини