Де у Вінниці можна отримати одночасно освіту й роботу

Кожна людина розуміє, що побудувати успішну кар’єру без освіти та досвіду роботи, неможливо. Молоді спеціалісти не мають досвіду роботи, а люди з досвідом, більше п’яти років, не завжди мають освіту. Тож як бути в подібній ситуації ми дізнавались на прикладі мережі готелів Рейкарц.

Більшість молоді, що отримують освіту та одночасно змушені працювати, мають труднощі з роботодавцем через необхідність витрачати час на навчання. Натомість, роботодавці бідкаються на брак професійних кадрів. За кордоном до цієї проблеми вже давно підходять доволі спокійно. Якщо компанія хоче мати гарних спеціалістів, то в бюджеті закладаються кошти на навчання молодих кадрів, згідно корпоративних потреб. Деякі великі українські компанії вже перейняли такий досвід, сьогодні на прикладі відомої національної мережі готелів Компанії Reikartz Hotel Group, ми розкажемо, як роботодавці навчають своїх працівників. Заздалегідь хочеться зазначити, що інформацію ми отримали від працівників вінницького пердставництва мережі Рейкарц.


Ми вже розповідали про історію успіху Андрія Пиндика, який за чотири роки з бармена “перетворився” на доволі успішного управляючого. Виявляється мережа Рейкарц приділяє значну увагу рівню кваліфікації та професіоналізму співробітників:

“Сучасний готельно-ресторанний бізнес змінюється та розвивається щодня, - коментує Андрій Пиндик. - Тож співробітники, які приходять до нас з базовою професійною освітою, мають продовжувати підвищувати свій рівень майстерності та встигати за новинками на ринку. Також, у сфері гостинності, часто бажають працювати спеціалісти з інших галузей. Так як, це цікава, сучасна та прибуткова галузь. Саме тому перед нами стоять завдання: навчити та адаптувати нових співробітників й постійно розвивати існуючих співробітників.”

Для того, щоб стати частиною великої родини, потрібно мати бажання. Мотивація для цього є, адже всі працівники працюють офіційно, є можливість отримувати додаткову премію за стажування молодших співробітників. Але головною мотивацією є те, що компанія тебе цінує. Тобто, те наскільки ти віддаєшся своїй справі. Це можна побачити з результатів роботи в кінці місяця. Кожен співробітник намагається досягти певного результату, відтак і питання навчання є завжди на часі.

Кого беруть на роботу?
Насправді, працевлаштуватись може будь-яка людина, незалежно від віку чи освіти. Інша річ, яку посаду в майбутньому людина хоче отримати. Зараз на українському ринку праці є три покоління людей, що потребують роботи. Серед них молодь віком від 17 до 25 років (вони мають базову освіту чи середню, проте не мають досвіду) спеціалісти віком від 25 до 40 років (вони мають досвід, проте освіта не завжди профільна) та люди старшого віку від 40 років (вони мають знання, однак стандарти їх роботи дещо застарілі). 

Перший етап - це резюме. Більша частина рекрутингових агентств звертає увагу саме на резюме. Від того, наскільки прописана мотиваційна частина в резюме, залежить майбутнє твоєї роботи. Друй етап - це співбесіда, коли на тебе дивляться, як на людину з потенціалом чи без нього. Тут важливо не перехвалити себе в резюме та не засоромитись на співбесіді. Завжди варто пам'ятати, що така компанія має можливості вивчити своїх співробітників власним коштом, а от чи варті ви того, щоб вкладати у вас час і гроші, залежить тільки від вас самих.


Зазвичай, роботу шукають в інтернеті чи підходять в заклад на пряму до адміністратора. Деякі працівники приходять за порадою від друзів, в сфері ресоранного господарства чи готельного бізнесу добре обізнані стосовно потреби у працівниках. Але, незважаючи на шлях, що привів до Рейкарц, розвиток подій рівний для всіх. Спочатку резюме та співбесіда. Також, залежно від посади, людині пропонують пройти тестування, щоб краще знати наскільки людина готова працювати в компанії. З досвіду спілкування з багатьма HR директорами скажу, одразу оцінюють ваш потенціал як професійно, так і емоційно. 

Корпоративні традиції
Якщо ви потрапили на стажування, варто вивчити корпоративні традиції та корпоративні вимоги. Так, як виявляється є загальні правила роботи в готельно- ресторанному бізнесі (стандарти), а є корпоративна етика та ряд правил (при чому, в кожній компанії вони індивідуальні). 

Важливо!

Ніколи не можна порівнювати стандарти роботи двох конкуруючих компаній, це помилка, яку роблять всі новички.  Завжди орієнтуйтесь під час стажування в теперішньому часі, керуйтесь настановами наставника та вивчайте уважно всі робочі процеси. Не страшно сказати, що ти чогось не знаєш, страшно відмовлятись дізнатись правильну відповідь.

Для кожного стажера в компанії прикріплюють наставника. Саме з нього спитає керівництво в разі невдачі стажера. За гарне навчання чи стажування наставника додатково преміюють. Наставники не бояться стажувати новачків, тому, що не вбачають в “новенькому” великої конкуренції. Вся справа в “кар’єрній драбині”. Якщо ти хочеш стати менеджером чи управляючим, для початку потрібно показати гарний результат роботи, пройти всі кар’єрні сходинки, вивчити всі робочі процеси, а вже потім, маючи стаж роботи ти можеш стати керівником чи менеджером. В будь-якому разі, все залежить від людини.


Омріяний диплом та робота

Це одвічне питання, що важливіше, досвід чи диплом вищого учбового закладу, непокоїть багатьох. Погодьтесь, зазвичай, коли на співбесіді говориш, що в тебе середня освіта чи неповна вища співрозмовник посміхається як “Мона Ліза”. Бо раніше роботодавці звикли, що навчання є затратним по часу. Співробітнику постійно треба буде йти на сесії і невідомо чи залишиться він у вас працювати. В Рейкарц цю проблему вирішили досить глобально. Якщо співробітник хоче мати диплом та знання він навчається у Навчальному центрі готельно ресторанної справи.Право на здійснення освітньої діяльності підкріплено отриманням державної ліцензії на професійно-технічну освіту. Це є дуже зручним. Весь навчальний процес побудовано на сучасних методиках освіти. Як в технологічному напрямку, так і в практичному. Студенти можуть одночасно працювати, вчитись, виконуюючи певні завдання та заощаджувати власні кошти. Половину навчання для співробітників сплачує компанія.


Внутрішня конкуренція як метод мотивації

У Рейкарц не прийнято конкурувати, коли працюєш в одному колективі. Однак, прийнято проводити конкурси між різними представництвами. Це все є елементом підтримки корпоративної єдності. Змагаючись за звання кращого працівника року чи шеф-кухаря, або бармена працівники різних міст знайомляться та обмінюються досвідом. Тренінги, спільні змагання, корпоративи, все це працює на об'єднання команди, як на регіональному, так і місцевому рівні. Як показує практика, ефективна командна робота в першу чергу дає гарний прибутковий показник. Додатковий бонус від такої роботи - це персональна відданість робітників власній справі. 

В керівництві компанії впевнені, що стабільна фінансова складова, задоволення професійних та моральних потреб є невід'ємною частиною у побудові надійного та успішного бізнесу.




 



Переглядів: 4884
Поширень: 2

Останні новини