Перший сніг випав у місті вранці 6 грудня. За повідомленням Вінницького гідрометеоцентру, до Вінниці наближається циклон зі снігом. Вдень йтиме мокрий сніг, вночі опади стануть інтенсивнішими. На вулиці міста зараз виїхало сім одиниць спеціалізованої техніки, які посипатимуть дороги протиожеледними матеріалами. Серед них і 20-тонна машина, яка поливає дороги ропою. За словами головного інженера КП «Вінницьке шляхове управління» Сергія Маріянко, це дозволить забезпечити безпеку рух для автомобілістів та пішоходів. А от на перший серйозний снігопад дорожні служби очікують вже у понеділок. В департаменті комунального господарства та благоустрою міської ради повідомили, що для розчистки доріг 9 грудня повністю підготовлено 30 одиниць сніго-прибиральної техніки. Також на дорогах та тротуарах наводитимуть лад понад 120 дорожників.

снігоприбиральна техніка у Вінниці

Вінницькі дорожні служби добре пам’ятають торішні снігопади, тому ретельно готувались до цьогорічної зими. Комунальне підприємство «Шляхове управління» завчасно закінчило підготовку техніки до прибирання доріг від снігу. На сьогоднішній день на його балансі майже 30 одиниць сучасної прибиральної техніки, три чверті якої було оновлено протягом останніх семи років. 26 одиниць цієї спецтехніки є всесезонною: вона може працювати влітку над підмітанням доріг, а взимку – по зачистці доріг від снігу. Щодо посипочних матеріалів, то відсів вже закуплено в повному обсязі, а технічної солі заготовлено майже 70% від загальної потреби (поставку решти – очікують найближчим часом).

снігоприбиральна техніка у Вінниці

Як правило, техніки, яка є на балансі комунального підприємства, вистачає для якісного прибирання міста взимку. Однак, при значних снігопадах залучається і спецтехніка інших підприємств, з якими укладаються договори. Всього у цьому році на боротьбу із снігом може бути мобілізовано 84 одиниці спецтехніки. Якщо згадати минулорічну зиму, коли сніг почався 3 грудня, і вже до 13 грудня у Вінниці випала майже двохмісячна норма опадів, - дорожникам довелося залучати усю можливу техніку і три доби працювати в цілодобовому режимі. Синоптики тоді констатували, що грудневих снігопадів в таких масштабах в нашому місті не фіксувалось з часів закінчення Великої Вітчизняної війни. І такі погодні умови є нетиповими для наших широт. Як і хуртовини в кінці березня, як це сталось вже у 2013-му, коли за одну лише добу висота снігового покрову в місті сягнула 42 см.

снігоприбиральна техніка Вінниці

Прогнози метеорологів щодо цієї зими суперечливі: закордонні синоптики пророкують Україні ще більш складну зиму, ніж минулорічна, а їх українські колеги – менш песимістичні.

Нагадаємо, у цьому році для розчистки від снігу дворів висотних будинків було придбано більше десятка снігоприбирачів Partner PSB 300. За годину з допомогою цієї міні-техніки можна провести очистку такої ж території, з якою один двірник може впоратись за 7 годин. А для очистки від снігу дахів сформовано 20 бригад, які ще у вересні пройшли відповідне навчання та інструктаж.

Для інформації:

Площа проїжджої частини 150 міських вулиць, яка зачищаються взимку від снігу, – 1,8 млн. кв. м., тротуарів – більше 500 тис. кв. м.



Переглядів: 5939
Поширень: 0