29 квітня в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, відбулася прес-конференція за участю начальника культури та туризму облдержадміністрації Марії Скрипник. Також в заході взяли участь директор Вінницького академічного обласного театру ляльок Михайло Байдюк та головний режисер Вінницького академічного обласного театру ляльок Олександр Свіньїн.

прес-конференція

З метою популяризації та збереження, розвитку професійного мистецтва на Вінниччині в період з 13 по 18 травня відбудеться міжнародний фестиваль “Подільська лялька - 2013”, що проводиться в рамках відзначення 75-ої річниці Вінницького академічного обласного театру ляльок.

За словами Марії Скрипник, цьогоріч вінницькі лялькарі зустрічатимуть 19 театральних колективів з ближнього і дальнього зарубіжжя. Зокрема, лялькове мистецтво представлятимуть колективи з Болгарії, Румунії, Казахстану, Литви, Молдови, Росії.

Зважаючи на кількість країн міжнародного значення, що братимуть участь у святі “Подільська лялька - 2013”, фестиваль знову підтвердив статус “міжнародного”.

прес-конференція

“Мета фестивалю – розширювати міжнародні культурні зв’язки, через мистецтво лялькарів, знайомити гядачів з культурою інших країн, розвивати лялькарство та донести до учасників і гостей міста різні культурні традиції заявлені у фестивалі”, - наголосила у своєму виступі начальник культури та туризму облдержадміністрації Марія Скрипник.

У конкурсній програмі Україну представлятимуть п’ять академічних театрів – Вінницький, Донецький, Житомирський, Рівненський, Черкаський та два приватних – “Іст-Арт – історії артистів” і “Равлик”.

Сотні кілометрів здолають актори Мангістауського театру ляльок з м. Актау (Казахстан).

Вперше у фестивалі братимуть участь Муніципальний театр ляльок “Гугуце” та Державний ляльковий театр Слівен, а репертуар складатиметься з різножанрових вистав за творами відомих драматургів.

прес-конференція

У рамках благодійних заходів відбудеться показ вистав у навчально-виховних закладах, де навчаються діти-інваліди, діти-сироти у Стрижавці, Брацлаві, Немирові та інших закладах Вінницької області. Організовано безкоштовний прегляд вистав на замовлення Вінницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Вінницької міської ради.

“Подільська лялька - 2013” проходитиме на трьох сценічних майданчиках: у Вінницькому академічному обласному театрі ляльок, Вінницькому обласному українському академічному музично-драматичному театрі ім. М.К.Садовського, МПМ «Зоря», Вінницькому училищі культури і мистецтва ім. М.Д. Леонтовича.

Також згідно програми організаторів свята заплановано урочисті вечори з нагоди ювілею, майстер-класи, творчі зустрічі на промислових підприємствах міста, перегляд шоу музичного фонтану “Рошен”. Доречі, 27 квітня відбулось феєричне відкриття нового сезону роботи фонтану Рошен у Вінниці. Переглянути графік роботи фонтану Рошен можна тут.



Переглядів: 5119
Поширень: 0