У липні минулого року Вінниця однією з перших долучилася до державної програми кредитування під державні гарантії. За якою у місті буде реалізовано два проекти – закупівля 40 тролейбусів та 30 автобусів і добудова трамвайного кільця з Вишеньки до Барського шосе. В кінці січня поступив перший транш кредитних коштів, які було направлено підприємству-виробнику на оплату авансу для придбання транспорту.

До Вінниці прибула перша партія нових тролейбусів

На святкування 50-ї річниці вінницького тролейбусу до Вінниці прибув перший із 40 тролейбусів. А на сьогоднішній день до міста надійшло ще 10 одиниць транспорту, які вже з наступного понеділка виїдуть на міські маршрути. Окрім того, додаткова кількість транспортних одиниць дала змогу створити ще один маршрут перевезення – від Аграрного університету до Залізничного вокзалу і в зворотному напрямку. Шість тролейбусів за №14 вийдуть на маршрут також з 14 квітня. Інші тролейбуси було розподілено на найбільш завантажені ділянки після вивчення пасажиропотоку та аналізу звернень та пропозицій від вінничан. Нові тролейбуси є більш комфортними, місткими та низькопольними, що дозволяє забезпечити перевезення людей на візках та мам з колясками.

До Вінниці прибула перша партія нових тролейбусів

Серед перших вінничан, хто побачив новенькі тролейбуси ще до їх випуску на лінії, були віце-прем’єр-міністр з регіонального розвитку Володимир Гройсман та в. о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов. «Цей проект є дуже важливим з точки зору створення якісної системи перевезень для вінничан. Зараз можна сказати, що труднощі, які виникали в зв’язку з перебудовою системи транспорту, яку було почато ще два роки тому, вже позаду. Новий транспорт підсилить транспортну систему міста, щоб вінничанам було зручно пересуватися по місту в максимально якісних умовах, - каже Володимир Гройсман. - Сьогодні самим головним завданням є те, щоб кожне місто, кожна територіальна громада мали свої кошти, які дозволяли б і оновлювати транспорт, і вирішувати багато інших нагальних питань. Це те, чим я займаюсь сьогодні в Уряді. І в такому підході і є зміст повноцінного місцевого самоврядування».

До Вінниці прибула перша партія нових тролейбусів

До Вінниці прибула перша партія нових тролейбусів

Наразі заводом-виробником триває комплектація ще 29 тролейбусів, і їх по одному будуть направляти з Луцька до Вінниці. Після того, як до міста надійдуть всі 40 одиниць, розпочнеться і робота по комплектації та поставці автобусів. До середини літа весь транспорт вже має надійти до Вінниці. Після розподілу усіх тролейбусів на лінії, інтервал руху буде становити 4-6 хв. Загалом же щоденно на лінії виходитиме 130 тролейбусів.

До Вінниці прибула перша партія нових тролейбусів

Для інформації:

У минулому році в Вінниці громадським транспортом було перевезено близько 188,7 млн. пасажирів. Частка перевезень електротранспортом - 75,6 % від загального обсягу. Послугами електротранспорту скористалось 142,7 млн. пасажирів, у тому числі тролейбусним транспортом – 74,7 млн. пасажирів, трамвайним – 68 млн. Сьогодні у єдиній мережі громадського транспорту щоденно на лінії виходить 74 трамваї, 111 тролейбусів, 28 муніципальних автобусів та 32 великих автобуси приватних перевізників, 256 маршруток. ​



Переглядів: 16930
Поширень: 0